Μεταβιβάσεις : Τι ορίζει νέα τροπολογία που θα κατατεθεί άμεσα στη Βουλή, το .

Πιο αναλυτικά, το Υπουργείο επιχειρεί να αποτρέψει μια νέα εμπλοκή στις μεταβιβάσεις ακινήτων εξαιτίας της γραφειοκρατίας στην έκδοση βεβαίωσης μη οφειλής ΤΑΠ (Τέλος Ακίνητης Περιουσίας) από τους .

Σύμφωνα με την τροπολογία, όπως αναφέρει η Καθημερινή, δεν θα συμμετέχουν στη διαδικασία οι συμβολαιογράφοι, οι οποίοι χθες ανακοίνωσαν ότι θα απόσχουν από τις ακινήτων, διαφωνώντας με προηγούμενη ρύθμιση που προέβλεπε την εμπλοκή τους.

Σε κάθε περίπτωση, πρόκειται για μία ακόμη προσωρινή λύση, καθώς παραμένει η αδυναμία πολλών δήμων να διαπιστώνουν εάν υπάρχει οφειλή ΤΑΠ για κάποιο ακίνητο και να εκδίδουν τη σχετική βεβαίωση γρήγορα.

Το υπουργείο Εσωτερικών επεξεργάζεται διάταξη η οποία αναμένεται να κατατεθεί άμεσα και στην οποία προβλέπεται ότι οι πολίτες –χωρίς τη µεσολάβηση των συμβολαιογράφων– θα αποδίδουν το ποσό της εγγυοδοσίας στους δήµους απευθείας, προκειμένου να προχωρήσει η αγοραπωλησία του ακινήτου και µέχρι την έκδοση της µη οφειλής του πιστοποιητικού ΤΑΠ.

Το ποσό θα πρέπει να κατατίθεται σε τραπεζικό λογαριασμό του αρµόδιου δήµου, τον αριθµό του οποίου κάθε ΟΤΑ Α’ βαθµού οφείλει να αναρτήσει στην ιστοσελίδα του.