Όπως έγινε γνωστό, από την ερχόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσει ο χωρίς να είναι υποχρεωτική η ηλεκτρονική συνταγή.

Πιο αναλυτικά , όπως ορίζει διάταξη στο νομοσχέδιο για την ανακουφιστική φροντίδα που κατατέθηκε στη Βουλή, ο εμβολιασμός κατά της γρίπης για την περίοδο 2022-2023 θα αποζημιώνεται εξ ολοκλήρου από τον ΕΟΠΥΥ και τα άλλα ασφαλιστικά ταμεία χωρίς να απαιτείται η προσκόμιση ιατρικής συνταγής.

Οπως προκύπτει από πληροφορίες, η πλατφόρμα από την ΗΔΙΚΑ στην οποία θα καταχωρούν οι φαρμακοποιοί τους εμβολιασμούς για να πληρώνεται η δαπάνη από τα ασφαλιστικά ταμεία είναι έτοιμη και σήμερα αναμένεται να εκδοθεί η σχετική εγκύκλιος από το υπουργείο Υγείας, με σκοπό να ξεκινήσει η νέα διαδικασία από την προσεχή εβδομάδα.

Σημειώνεται ότι η διευκόλυνση αυτή -δωρεάν χορήγηση εμβολίου χωρίς συνταγή- θα αφορά κατά βάση τις ομάδες του πληθυσμού οι οποίες έχουν προτεραιότητα στον αντιγριπικό εμβολιασμό, όπως τις έχει ορίσει η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών.

Για την φετινή περίοδο γρίπης έως και χθες είχαν συνταγογραφηθεί 2.757.846 αντιγριπικά εμβόλια και είχαν πραγματοποιηθεί 2.565.327.

Στο μεταξύ, αυξάνονται οι σοβαρές λοιμώξεις με γρίπη. Σύμφωνα με τη χθεσινή έκθεση του ΕΟΔΥ, τα σοβαρά περιστατικά που χρειάστηκαν νοσηλεία σε ΜΕΘ ανέρχονται πλέον σε 12, έναντι πέντε την περασμένη εβδομάδα.