Ο Επίτροπος αρμόδιος για τα δημόσια οικονομικά Π. Τζεντιλόνι θα μεταβεί στην Αθήνα την Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου και Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου με αντικείμενο την εποπτεία της χώρας στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Εξαμήνου.

Όπως ανακοινώθηκε ο Επίτροπος θα πραγματοποιήσει σειρά διμερών συναντήσεων, μεταξύ άλλων με τον Πρόεδρο του Ελληνικού Κοινοβουλίου Κωνσταντίνο Τασούλα. τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, τον Υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, το Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα και τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα.

Ο Επίτροπος θα απευθυνθεί επίσης στους βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου και θα προβεί σε ομιλία για το επενδυτικό σχέδιο της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών.

Ο Π.Τζεντιλόνι επιβεβαίωσε απαντώντας σε ερώτηση του Real.gr ότι μεταξύ των συζητήσεων που θα έχει με την ελληνική κυβέρνηση αύριο στην Αθήνα θα είναι και το ζήτημα της μείωσης των πρωτογενών πλεονασμάτων, χωρίς ωστόσο να προκαταλάβει από σήμερα το αποτέλεσμα των διαβουλεύσεων.

Συγκεκριμένα ο Επίτροπος, σημείωσε ότι πρώτον θα μεταφέρει στην Αθήνα την ικανοποίηση της Κομισιόν για την πρόοδο επί των μεταρρυθμίσων που προωθεί η κυβέρνηση και το γεγονός προς τη σωστή κατεύθυνση: «θα συζητήσουμε για το θέμα που αναφέρατε, αλλά δε θα προκαταλάβω τη συζήτηση από σήμερα», επεσήμανε ο Επίτροπος.