Πρόταση μομφής κατά του Σταϊκούρα για το νέο πτωχευτικό κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ και το ανακοίνωσε νωρίτερα στη Βουλή, ο Αλέξης Τσίπρας.

Πρόταση μομφής κατά του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα καταθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία. Το ανακοίνωσε μόλις πριν από λίγο στη Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας με αφορμή την κατάθεση του νομοσχεδίου για το πτωχευτικό το οποίο όπως είπε είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα των τραπεζών.

«Ανακοινώνω λοιπόν στο σώμα, ότι με βάση το άρθρο 142 του Κανονισμού της Βουλής καταθέτουμε πρόταση μομφής εναντίον του υπουργού που εισηγείται αυτόν το νόμο έκτρωμα. Τον νόμο της πτώχευσης, της χρεοκοπίας ακόμη και φυσικών προσώπων και νοικοκυριών.

Τον νόμο της άμεσης ρευστοποίησης της περιουσίας τους. Τον νόμο που μετά από οκτώ χρόνια προστασίας εντός των μνημονίων, έρχεται να άρει της προστασία της πρώτης κατοικίας και μάλιστα εν μέσω πανδημίας. Δε θα σας αφήσουμε να κατεδαφίζετε τη προστασία της πρώτης κατοικίας και να πτωχεύετε τους Έλληνες στα μουλωχτά. Σαν τους κλέφτες», ανέφερε αρχικά ο Αλέξης Τσίπρας.

«Να ξεκινήσει άμεσα η τριήμερη συζήτηση. Να αναγκαστεί να έρθει και ο κύριος Μητσοτάκης, που κρύβεται. Να έρθει και να μας εξηγήσει κύριε υπουργέ, γιατί σας υπερασπίζεται και ποια είναι τα συμφέροντα και οι λόγοι εκείνοι που επιβάλουν εν μέσω πανδημίας να νομοθετείτε την άρση της προστασίας της πρώτης κατοικίας και τη ρευστοποίηση της περιουσίας των αδύναμων συμπολιτών μας», συμπλήρωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Από την πλευρά του ο υπουργός Οικονομικών τόνισε πως ο Αλέξης Τσίπρας «είπε βαριές λέξεις που δεν τιμούν ούτε δημόσιους λειτουργούς της χώρας. Είπε για συμβόλαιο με τραπεζίτες όταν οι τράπεζες διαφωνούν με σημεία του νομοσχεδίου. Αιδώς Αργείοι γιατί θέλει πολύ θράσος να τοποθετούνται κάποιοι με αυτόν τον τρόπο».

Πτωχευτικός Κώδικας: Οι σημαντικές ανατροπές

Σταϊκούρας: Οκτώ βελτιώσεις στον πτωχευτικό κώδικα