– Κερδισμένοι λίγο πριν τα Χριστούγεννα θα είναι , που έχουν θέματα με την αλλά κι άλλοι, που ανήκουν κατά κύριο λόγο στα χαμηλά εισοδηματικά κλιμάκια.

Η κυβέρνηση δεν έχει καταλήξει ακριβώς στο πλάνο αλλά επεξεργάζεται διάφορα σχέδια απονομής του πριν τα Χριστούγεννα, όμως ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε από το υπουργείο Εργασίας ότι η οικονομική ενίσχυση στους συνταξιούχους έχει «κλειδώσει».

Το έκτακτο επίδομα αναμένεται να προκύψει από τα υπερκέρδη των διυλιστηρίων, μετά τις φορολογικές δηλώσεις και το μεγάλο μέρος του θα διανεμηθεί σε συνταξιούχους, που είχαν προβλήματα με τον υπολογισμό της προσωπικής διαφοράς.

Από τις μέχρι στιγμής πληροφορίες τονίζεται ότι περίπου 650.000 συνταξιούχοι θα λάβουν το έκτακτο επίδομα (πέρυσι ονομάστηκε επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης).
Ποιοι συνταξιούχοι δικαιούνται το επίδομα

Με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, το έκτακτο επίδομα προσωπικής διαφοράς 100 – 200 ευρώ αναμένεται να λάβουν περίπου 650.000 δικαιούχοι λόγω προσωπικής διαφοράς στις συντάξεις, η οποία με βάση τις εκτιμήσεις για το ύψος του πληθωρισμού και του ΑΕΠ, θα κυμαίνεται γύρω στο 2,5%.
Πώς θα διανεμηθεί το επίδομα στους συνταξιούχους

Οι δικαιούχοι του επιδόματος που θα δοθεί κοντά στα Χριστούγεννα θα είναι λιγότεροι από πέρυσι, καθώς κάθε χρόνο όλο και περισσότεροι συνταξιούχοι μειώνουν ή μηδενίζουν την προσωπική τους διαφορά και ανοίγουν τον δρόμο για μελλοντικές αυξήσεις στο χέρι.

Αξίζει να τονιστεί ότι πέρυσι το επίδομα ανερχόταν σε:

200 ευρώ για συντάξεις έως 700 ευρώ,
150 ευρώ για συντάξεις από 701 έως 1.100 ευρώ και
100 ευρώ για συντάξεις από 1101 έως 1.600 ευρώ.

Υπενθυμίζουμε ότι συντάξεις άνω των 1.600 ευρώ δεν πήραν επίδομα, ωστόσο ίσως κι αυτό αναμένεται να διαφοροποιηθεί.

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ