: Διευκρινήσεις αναφορικά με τα self test έκανε σήμερα κατά την καθιερωμένη ενημέρωση της Τετάρτης, ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης.

Ξεκινάει από αύριο Πέμπτη (7/4) η διάθεση των δωρεάν self test από τα φαρμακεία για τους πολίτες της χώρας και συγκεκριμένα για τους μαθητές 16-18 και τους εκπαιδευτικούς.

«700.000 τεστ βρίσκονται στα ράφια των φαρμακείων, έχουμε παραλάβει 2 εκατ. και μέχρι τέλος της επόμενης εβδομάδας θα έχουμε άλλα 5 εκατομμύρια. Η χώρα πρωτοπορεί σε αυτό τον τομέα και βλέπουμε ότι και άλλες χώρες, όπως το Ηνωμένο Βασίλειο ακολουθούν την ίδια στρατηγική», ανέφερε ο

Ο υφυπουργός Υγείας χαρακτήρισε τα self test ως ένα χρήσιμο όπλο για να ανοίξει ξανά η δραστηριότητα στη χώρα μας. Τα συγκεκριμένα τεστ αφορούν στην έγκαιρη ανίχνευση συμπτωματικών ασθενών του ιού, ένας στους τρεις που είναι φορείς δεν γνωρίζουν ότι νοσούν.

Ο αναπληρωτής στη συνέχεια έδωσε διευκρινήσεις για το πως οι μαθητές μπορούν να κάνουν self test μόνοι ή με την βοήθεια των γονέων και κηδεμόνων τους.

Οι ενήλικοι μαθητές μπορούν να προβούν στη διαδικασία του self test μόνοι τους, ενώ οι μαθητές άνω των 13 ετών μπορούν επίσης μόνοι τους αλλά υπό την επίβλεψη των γονέων. Τέλος στους μαθητές κάτω των 13 ετών θα πρέπει το τεστ να γίνει από τους γονείς στα παιδιά.

Άνοιγμα σχολείων – self test: Μπορούν να το κάνουν μονοί τους οι μαθητές;

self-testing.gov.gr: Σε λειτουργία η πλατφόρμα – Βίντεο με αναλυτικές οδηγίες

Έτσι θα ανοίξουν τα σχολεία: Πώς θα κάνουν self test μαθητές και εκπαιδευτικοί