Σε θετικό έδαφος κινούνται οι περισσότερες ευρωπαϊκές αγορές.Ο γερμανικός δείκτης DAX, που περιλαμβάνει πολλές εξαγωγικής δραστηριότητας εταιρείες, σημείωσε άνοδο 0,3% ύστερα από τη δημοσιοποίηση έρευνας.

Σε θετικό έδαφος ξεκίνησαν την πρώτη συνεδρίαση του Νοεμβρίου οι περισσότερες ευρωπαϊκές χρηματιστηριακές αγορές, καθώς τα ενθαρρυντικά στοιχεία για τη δραστηριότητα των κινεζικών εργοστασίων βοήθησαν να αντισταθμιστούν οι ανησυχίες για ένα δεύτερο κύμα της πανδημίας της COVID-19, που έχει οδηγήσει και πάλι σε lockdown μεγάλες ευρωπαϊκές οικονομίες.

Ο γερμανικός δείκτης DAX, που περιλαμβάνει πολλές εξαγωγικής δραστηριότητας εταιρείες, σημείωσε άνοδο 0,3% ύστερα από τη δημοσιοποίηση έρευνας που έδειξε ότι η δραστηριότητα στον κινεζικό μεταποιητικό τομέα επιταχύνθηκε τον Οκτώβριο με τον ταχύτερο ρυθμό της τελευταίας σχεδόν δεκαετίας.

Ο γαλλικός CAC 40 και ο ισπανικός IBEX σημείωσαν οριακή άνοδο μετά τις σημαντικές απώλειες της περασμένης εβδομάδας.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 κατέγραψε την περασμένη εβδομάδα τη χειρότερη πτώση του σε εβδομαδιαία βάση από τα μέσα Ιουνίου, αφού η Γαλλία και η Γερμανία επέβαλαν πανεθνικά lockdowns, με αρκετές άλλες ευρωπαϊκές χώρες να αυστηροποιούν τους περιορισμούς.

Το χρηματιστήριο στο Λονδίνο σημείωνε υποαπόδοση, με πτώση 0,1%, καθώς ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε το Σαββατοκύριακο νέους περιορισμούς για όλη την Αγγλία, που θα τεθούν σε ισχύ από το πρωί της Πέμπτης έως τις 2 Δεκεμβρίου.