Πρόεδρος ΕΝΠΕ: Ανάγκη αύξησης των κονδυλίων για τους νέους

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔07/06/2018 - 23:06 | Author: Newsroom Ipaidia

Στην αναγκαιότητα εναρμονισμού των καθεστώτων διοίκησης των Περιφερειών της ΕΕ και στην ανάγκη αύξησης των κονδυλίων για πολιτικές που απευθύνονται στους νέους, αναφέρθηκε ο πρόεδρος της ΕΝΠΕ και Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός μιλώντας σήμερα στη συνεδρίαση της Επιτροπής για τη Χωρική Πολιτική Συνοχής και Προϋπολογισμού ΕΕ της Επιτροπής των Περιφερειών της ΕΕ στη Σόφια.

«Χρειάζεται πλήρης εναρμόνιση γιατί σήμερα υπάρχει κόστος ανισότητας λόγω ακριβώς ότι δεν έχουν συγχρονισθεί όλες οι περιφέρειες και όλες οι χώρες», σημείωσε ο κ. Αγοραστός αναφερόμενος στο καθεστώς διοίκησης των ευρωπαϊκών Περιφερειών και πρόσθεσε σχετικά με τους νέους: «Η Ευρώπη είναι το κοινό μας μέλλον και οι νέοι είναι αυτό το μέλλον».

Τα κονδύλια της περιόδου 2021-2021 πρέπει να έχουν τη μεγαλύτερη δυνατή προστιθέμενη αξία

Αναφερόμενος στο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο για την περίοδο 2021-2027, έκρινε επιβεβλημένο «τα κονδύλια που θα διατεθούν, ανεξάρτητα αν είναι πολλά ή λίγα, να έχουν τη μεγαλύτερη δυνατή προστιθέμενη αξία για τις τοπικές κοινωνίες και να χρησιμοποιηθούν κατά τρόπο ώστε να επιτυγχάνονται οι στόχοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης. …Μπορούμε να το πετύχουμε αν αυξήσουμε την ταχύτητα υλοποιήσης και βελτιώσουμε την αποτελεσματικότητα των πολιτικών της ΕΕ. Και σ’ αυτό πρέπει να συμβάλλουν όλοι οι ευρωπαϊκοί θεσμοί ιδίως μέσω της δραστικής μείωσης της γραφειοκρατίαςτόνισε ο κ. Αγοραστός.

Loading...


  • europalso   ideascentral