Περισσότερες από 26.000 τροχονομικές του βεβαιώθηκαν το δίμηνο Μαρτίου – Απριλίου 2018, σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν, σήμερα, από τη Δημοτική .

Συγκεκριμένα, στη διάρκεια των σταθερών καθημερινών ελέγχων βασικών οδών της πόλης, όπως οι: Τσιμισκή, Μητροπόλεως, Ι. Δραγούμη, Ελ. Βενιζέλου, Ερμού, Λ. Νίκης, Π. Μελά, Π.Π. Γερμανού, Φιλίππου, Αγγελάκη, Εθν. Αμύνης, Ολύμπου και Αγ. Δημητρίου, βεβαιώθηκαν συνολικά 26.642 τροχονομικές παραβάσεις του ΚΟΚ.

Παράλληλα, η Υπηρεσία εξέτασε συνολικά 1.478 ενστάσεις και διεκπεραίωσε 624 τηλεφωνικές και 79 ψηφιακές καταγγελίες. Επίσης, διενεργήθηκαν 369 τακτικοί και έκτακτοι έλεγχοι σε Καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος, κατά τους οποίους διαπιστώθηκαν 147 παραβάσεις σε 126 καταστήματα, ενώ εκτελέστηκαν 18 διοικητικές κυρώσεις.

Ακόμη, σε συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ. και τους λοιπούς κατά περίπτωση συναρμόδιους φορείς, συγκροτήθηκαν 80 μικτά κλιμάκια, με στόχο τον έλεγχο του παράνομου υπαίθριου εμπορίου, τη βεβαίωση τροχονομικών παραβάσεων, τον έλεγχο της νόμιμης λειτουργίας και την τήρηση της αντικαπνιστικής νομοθεσίας στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Κατά το ίδιο χρονικό διάστημα πραγματοποιήθηκαν 306 επισκέψεις και 625 θεωρήσεις του γνησίου υπογραφής κατ’ οίκον για δημότες που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας. Επιπλέον, στο πλαίσιο του προγράμματος Κυκλοφοριακής Αγωγής που υλοποιεί και φέτος η υπηρεσία για μαθητές δημοτικού της πόλης, πραγματοποιήθηκαν 10 επισκέψεις σε σχολεία, με τη συμμετοχή 400 παιδιών.

Υπενθυμίζεται, ότι από την 31η Μαρτίου 2018 τέθηκε σε ισχύ ο νέος ΚΟΚ (ν.4530/2018). Σύμφωνα με τις νέες ρυθμίσεις, όλα τα πρόστιμα που αφορούν, μεταξύ άλλων, τη στάση και στάθμευση των οχημάτων, μειώθηκαν στο μισό. Παράλληλα, καταργήθηκε η έκπτωση 50% στο ποσό του προστίμου αν οι βεβαιώσεις παραβάσεων πληρωθούν εντός δεκαημέρου.

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ