Η κυβερνητική εκπρόσωπος, , μιλώντας σήμερα το πρωί στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, τόνισε πώς  η Ελλάδα είναι ικανοποιημένη από το κείμενο συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής όσον αφορά την Τουρκία, καθώς επαναλαμβάνονται και επαναβεβαιώνονται τα συμπεράσματα προηγούμενων Συμβουλίων και κυρίως εκείνων του Μαρτίου.

Στη συνέχεια όσον αφορά τον το καλοκαίρι και τις ελεύθερες μετακινήσεις, η κυβερνητική εκπρόσωπος αναφέρθηκε στον προβληματισμό για την μετάλλαξη Δέλτα που υπάρχει στην Ευρώπη, τόνισε πως η Ελλάδα είναι συνεπής στο ευρωπαϊκό πιστοποιητικό ενώ δεχόμαστε και άλλα εμβόλια. «Αυτό που έχει σημασία για μας είναι ότι πλέον είναι όλοι πιο ώριμοι και πιο έμπειροι.

Η λύση λοιπόν σε αυτή τη φάση -και το είπε και ο πρωθυπουργός μπαίνοντας χθες στη Σύνοδο- είναι οι εμβολιασμοί, και όχι πρόσθετοι περιορισμοί στις μετακινήσεις. Εκεί πρέπει να επιμείνουμε όλοι. Εκεί πρέπει να επιμείνει όλη η Ευρώπη κι έγινε συζήτηση για την ανάγκη επιτάχυνσης των ». Υπογράμμισε στο σημείο αυτό ότι η διάθεση και στο πλαίσιο της Συνόδου δεν ήταν υπέρ του να υπάρξουν νέοι περιορισμοί. «Προφανώς υπάρχει εγρήγορση και όχι εφησυχασμός και παρακολουθούνται οι μεταλλάξεις», πρόσθεσε.