:  Σύμφωνα με όσα επισημαίνουν αστυνομικές πηγές στο OPEN, η γυναίκα είχε προσπαθήσει κι άλλες φορές να σκοτώσει την 9χρονη Τζωρτζίνα, ενώ ερευνάται και η εμπλοκή άλλων 2 ατόμων.

Τα συνολικά εννέα επεισόδια της Τζωρτζίνας ενδεχομένως οφείλονται σε χορήγηση μεγάλων δόσεων κεταμίνης, αφού στον οργανισμό του άτυχου παιδιού οι ποσότητες της ουσίας ήταν 6 mg ανά λίτρο αίματος.

Η ίδια τις τελευταίες της ημέρες, τον Φεβρουάριο, παραπονιόταν ότι «νιώθει σαν να έχει μια βόμβα στην κοιλιά έτοιμη να σκάσει» και ζητούσε να πάει στους γιατρούς. Όντως την πήγαν στο νοσοκομείο, όμως οι γιατροί δεν μπόρεσαν να εντοπίσουν το σπάνιο πρόβλημα που είχε προκληθεί στην υγεία της -κι αυτό που θα τη σκότωνε τελικά. Διέγνωσαν γαστρεντερίτιδα και ψυχολογικά προβλήματα εξαιτίας του θανάτου των δύο μικρών αδελφών της και της έδωσαν εξιτήριο. Κι αυτή, όμως, είχε την ίδια τραγική μοίρα.

Η Τζωρτζίνα παρουσίασε το πρώτο επεισόδιο σπασμών 15 ημέρες μετά τον θάνατο της Ίριδας και στις 4 Απριλίου του 2021 έκανε την πρώτη εισαγωγή στο νοσοκομείο.

«Δεν καταφέραμε ποτέ να προσδιορίσουμε γιατί συμβαίνουν αυτά τα επεισόδια και τι τα προκαλούσε. Ποτέ δεν ήταν κάποιος γιατρός μπροστά, όταν άρχιζαν οι σπασμοί που περιέγραφε η μητέρα. Η μητέρα καλούσε όταν ξεκινούσε ένα επεισόδιο και στον φάκελό της όλες οι καταγραφές ξεκινούν ως «μας κάλεσε η μητέρα λόγω επεισοδίου». Όταν έφταναν οι γιατροί στο δωμάτιό της είχε πέσει ο σφυγμός της και ήταν ωχρή», ανέφερε η γιατρός της Τζωρτζίνας.

«Έκανε αρρυθμίες, έπεφτε ο σφυγμός, είχε χαμηλό οξυγόνο, ενώ παρουσίαζε και απώλεια συνείδησης. Χρειάστηκε έντονα ερεθίσματα και η παρέμβαση των γιατρών για να την επαναφέρουν» ανέφερε η γιατρός, προσθέτοντας πως «υπήρχε προβληματισμός σε όλους για το τι είδους επεισόδια είναι αυτά που συμβαίνουν».

Αξιωματικός του Ανθρωποκτονιών είπε στη Μίνα Καραμήτρου πως «…Η ποσότητα της κεταμίνης ήταν τόσο μεγάλη που θα μπορούσε να σκοτώσει ακόμα και ελέφαντα…».

Πιο συγκεκριμένα, αποκαλύπτεται πως η ποσότητα της ουσίας που βρέθηκε στο αίμα της εννιάχρονης Τζωρτζίνας, ήταν τόσο μεγάλη και ισχυρή, που επέφερε το θάνατο μέσα σε μόλις 10 έως 15 λεπτά.

Μεθοδικότητα, αλλεπάλληλες αναλύσεις, γνώμες πολλών επιστημόνων, συλλογή στοιχείων κάτω από άκρα μυστικότητα και κινήσεις που παρά τα φώτα της δημοσιότητας παρέμειναν στο σκοτάδι συμπεριλαμβάνονται στα εργαλεία τα οποία χρησιμοποίησαν οι αστυνομικοί του Ανθρωποκτονιών για «δέσουν» την πολύκροτη υπόθεση της Πάτρας και να οδηγηθούμε στη σύλληψη της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Αμέσως μόλις έγινε γνωστό ότι εντοπίστηκε η ουσία κεταμίνη στον οργανισμό της Τζωρτζίνας, οι εξελίξεις που ακολούθησαν ήταν ραγδαίες. Οι αστυνομικοί προχώρησαν στην προσαγωγή της Πισπιρίγκου, η οποία μετατράπηκε σε σύλληψη.

Τι συμβαίνει όταν πάρει κάποιος κεταμίνη

Πρόκειται για ουσία που χρησιμοποιείται σε μεγάλες ποσότητες για την αναισθησία των ζώων και σε μικρές ποσότητες για αντικαταθλιπτικά. Αν χορηγηθεί σε μεγάλες δόσεις μπορεί να οδηγήσει σε θάνατο στους ανθρώπους.

Στην ιατρική η ουσία κεταμίνη χρησιμοποιείται μόνο σε διαδικασίες διασωλήνωσης ή όταν χρησιμοποιείται μία ήπια νάρκωση.

Η κεταμίνη παρασκευάστηκε για πρώτη φορά το 1962 και κατοχυρώθηκε με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας το 1963. Το 2010-13 έγιναν και κάποιες μελέτες που επιβεβαιώνουν τη χρησιμότητά της ως αντικαταθλιπτικού ταχείας δράσης.

Έχει κοινά χαρακτηριστικά με το PCP (phencyclidine), αν και η δράση της είναι πολύ πιο άμεση. Συνήθως ξεκινά από 5 ως 10 λεπτά μετά τη λήψη και διαρκεί 2 με 3 ώρες. Έχει συνδυαστεί με σεξουαλικές επιθέσεις, τα λεγόμενα ‘date-rapes’, όπου τα θύματα δεν μπορούν να θυμηθούν τα γεγονότα που συνέβησαν όσο ήταν κάτω από την επήρειά του.

Προκαλεί παραισθήσεις, τρέμουλο και μειωμένη αντίληψη του χώρου και του χρόνου. Επίσης, με τη χρήση της παρατηρείται σταδιακή μείωση της δυνατότητας μάθησης, αμνησία και μειωμένη κινητικότητα. Μεγάλες δόσεις και μακροχρόνια χρήση προκαλούν κατάθλιψη, υψηλή πίεση και δεν αποκλείονται θανατηφόρα αναπνευστικά προβλήματα. Η υπερδοσολογία προκαλεί ακόμη δυσλειτουργία συστημάτων του σώματος και θανατηφόρο πρόβλημα χωρίς ιατρική παρέμβαση.

Η Κεταμίνη κυκλοφορεί σε υγρή μορφή ή σε λευκή σκόνη και η χρήση της ποικίλει. Μπορεί να καπνιστεί, να χορηγηθεί ενδοφλεβίως, ή να ληφθεί από το στόμα ή τη μύτη. Χρησιμοποιείται σε μεγάλες ποσότητες στην κτηνιατρική ως ταχύτατο αναισθητικό-καταπραϋντικό φάρμακο.

Ποιες οι παρενέργειες της κεταμίνης που βρέθηκε στον οργανισμό της 9χρονης

Μεθοδικότητα, αλλεπάλληλες αναλύσεις, γνώμες πολλών επιστημόνων, συλλογή στοιχείων κάτω από άκρα μυστικότητα και κινήσεις που παρά τα φώτα της δημοσιότητας παρέμειναν στο σκοτάδι συμπεριλαμβάνονται εντωμεταξύ στα εργαλεία τα οποία χρησιμοποίησαν οι αστυνομικοί του Ανθρωποκτονιών για «δέσουν» την πολύκροτη υπόθεση της Πάτρας και να οδηγηθούμε στη σύλληψη της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Αμέσως μόλις έγινε γνωστό ότι εντοπίστηκε η ουσία κεταμίνη στον οργανισμό της Τζωρτζίνας, οι εξελίξεις που ακολούθησαν ήταν ραγδαίες. Οι αστυνομικοί προχώρησαν στην προσαγωγή της Πισπιρίγκου, η οποία μετατράπηκε σε σύλληψη.
Τι είναι η κεταμίνη που βρέθηκε στον οργανισμό της 9χρονης

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο Ιατροδικαστής Σωκράτης Τσαντίρης αναφέρθηκε στην κεταμίνη και τις παρενέργειές της. Επίσης, ως φαρμακευτική ουσία χρησιμοποιείται ως αναισθητικό σε ανθρώπους και κυρίως στα παιδιά. Χορηγείται ενδοφλέβια, καθώς έτσι δρα ταχύτερα. Ωστόσο, μπορεί να χορηγηθεί και από το στόμα ως παυσίπονο.

Ο ιατροδικαστής είπε ότι αν η κεταμίνη βρεθεί και στο στομάχι της Τζωρτζίνας τότε θα έχει δοθεί από το στόμα. Όσον αφορά στις παρενέργειες, ανέφερε ότι προκαλεί σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα και αναλόγως τη δοσολογία μπορεί να προκαλέσει και διαταραχές μνήμης. Όταν χορηγείται σε υψηλές δόσεις ο θάνατος θα επέλθει μέσα σε λίγα λεπτά.

Ο κ. Τσαντίρης επεσήμανε ότι η ουσία μπορεί να βρεθεί στον οργανισμό μετά θάνατον, καθώς δεν υπάρχει μεταβολισμός. Επομένως, εκτιμά ότι αν έχει χορηγηθεί και στα άλλα δύο παιδιά θα φανεί.

Μάλιστα, τόνισε ότι «ανοίγει ο δρόμος για τη Μαλένα». Ωστόσο, διευκρίνισε ότι δεν τίθεται θέμα εκταφής, καθώς υπάρχουν όλα τα στοιχεία. Η εκτίμησή του είναι ότι και στο πρώτο παιδί χρησιμοποιήθηκε αυτή η ουσία.

Τέλος, είπε ότι η κεταμίνη έχει χρησιμοποιηθεί και σε άλλα εγκλήματα και πως είναι περίεργο το πώς βρήκε την ουσία η 33χρονη.