Η κυβέρνηση «είναι έτοιμη να παρέμβει για τα ιστορικά φύλλα», αναφερόμενος στις εφημερίες του ΔΟΛ, είπε λίγο νωρίτερα, στην Πολιτική Γραμματεια του ΣΥΡΙΖΑ ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς, χωρίς ωστόσο να προχωρήσει σε εξηγήσεις πώς θα γίνει κάτι τέτοιο. Ο κ.Παππάς αναφέρθηκε και στο Mega που απειλείται με «μαύρο», λέγοντας «ένα κανάλι θα μαυρίσει σε λίγες μέρες επειδή το θέλουν οι ανταγωνιστές», ενώ χαρακτήρισε ως απολύτως στρεβλή κατάσταση τα κανάλια να έχουν οργανισμό διανομής σήματας, αναφερόμενος στη DIGEA.

Ο κ.Παππάς πρόσθεσε ότι «από την αρχή του 2015, 70 εκατομμύρια από κανάλια εισπράχθηκαν ως φόροι. Χάσαμε στο ΣτΕ με οριακή πλειοψηφία. Τάχιστα το ΕΣΡ πρέπει να κάνει το διαγωνισμό γιατί έχει βρει κάποια πράγματα έτοιμα».

Σχολιάζοντας την κατάσταση στο μέτωπο της αξιολόγησης ο κ.Παππάς σημείωσε ότι «μια αριστερή κυβέρνηση κρίνει ποιες υποχωρήσεις θα κάνει κρίνοντας το γενικό συμφέρον. Εκεί βρίσκεται η συνείδησή μας, αν θα βελτιώσουμε η θα χειροτερεψουμε τη ζωή στρωμάτων που θέλουμε να εκφράσουμε». Ο υπουργός, κατέληξε χαρακτηρίζοντας ως ανώμαλη κατάσταση «τα κεντροαριστερά κόμματα να έχουν μονομετωπο στην κυβέρνηση».