Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη ανέφερε πώς τη  Μύκονο θα ακολουθήσουν κι άλλα νησιά απ’ ό,τι φαίνεται μετά το .

Όπως εξήγησε μιλώντας στον ΣΚΑΪ, αρκετά νησιά είναι σήμερα «πορτοκαλί» και «πρέπει να πέφτει το πρόστιμο το ένα μετά το άλλο και να κλείνουν τα μαγαζιά που δεν τηρούν τα μέτρα».  «Ας πούμε ότι μεγάλο ποσοστό των κατοίκων έχει . Αρχίζουν τα πάρτι στις βίλες, έχουν δίκιο οι επιχειρηματίες εκεί έγινε το πρόβλημα με 1000 – 2000 άτομα πάρτι. Από εκεί ξεκίνησε η αιτία» ανέφερε για τη Μύκονο η κ. Παγώνη.

«Να πάνε να εμβολιαστούν οι 50+ και οι νέοι να γίνονται εμβολιασμοί σε πλατείες, μπαρ, έξω από τις εκκλησίες με συνεργεία για εμβολιασμούς» πρότεινε.

«Έχουμε φτάσει στη μετάλλαξη Δέλτα αύριο θα είναι η Έψιλον, είναι πολύ μακριά ακόμα… Τα πράγματα είναι λίγο δύσκολα» σημείωσε ερωτηθείσα για τις εκτιμήσεις για 8.000 και 10.000 το προσεχές διάστημα. «Δεν έχουμε νοσηλείες πολλές στα νοσοκομεία αλλά υπάρχει σταδιακή αύξηση. Οι ΜΕΘ θα αργήσουν πολύ ακόμα» σημείωσε πάντως.  «Είναι υποτιμητικό να λένε σε εμάς τους γιατρούς μη γιατροί κάντε το εμβόλιο. Είναι τραγικό αυτό…» δήλωσε η κ. Παγώνη.

«Ο αστυνομικός δεν μπορούσε να παρέμβει στα πάρτι»

Από πλευράς του, ο ξενοδόχος Ηρακλής Ζησιμόπουλος τόνισε ότι όλοι οι επιχειρηματίες της Μυκόνου σε εστίαση και τουρισμό πρότειναν υποχρεωτική μάσκα στους εξωτερικούς χώρους, ειδικά στον παραδοσιακό οικισμό να ανανεώνεται το Greenpass

των τουριστών 48 ή 72 ώρες για όσους δεν έχουν Πρότειναν επίσης να πριμοδοτήσουν  τον εμβολιασμό των εργαζομένων που έχουν μείνει ανεμβολίαστοι.

«Το ποσοστό εμβολιασμού στο μόνιμο πληθυσμό είναι πάνω από το 80%, το πρόβλημα δημιουργείται από τους τουρίστες που έρχονται με ελλιπείς ελέγχους ή τους εποχιακούς εργαζόμενους» ανέφερε. «Θα μας βόλευε να υπάρχει νόμος για υποχρεωτικούς εμβολιασμούς στην εστίαση» πρόσθεσε ο κ. Ζησιμόπουλος.

«Φεύγει κόσμος. Υπάρχουν μαζικές ακυρώσεις και πάνε σε ανταγωνιστικούς προορισμούς του εξωτερικού. Προς το παρόν φτάνουν το 20% οι ακυρώσεις, αλλά είναι τσουνάμι».

Έκανε γνωστό δε ότι «δεν υπήρχε νομικό πλαίσιο για να παρεμβαίνει η αστυνομία στα ιδιωτικά πάρτι, άργησαν πολύ. Δεν μπορούσαν να παρέμβουν χωρίς εντολή εισαγγελέα, δεν μπορούσαν καν να μπουν γιατί υπήρχε ιδιωτικό άσυλο» εξήγησε.

«Προλαβαίνουμε να σώσουμε τη σεζόν αν εφαρμοστούν τα μέτρα που προτείναμε. Έχουν μειωθεί τα πάρτι σε παρά πολύ μεγάλο βαθμό με την ΚΥΑ τις τελευταίες δύο μέρες».