Αντιμέτωποι με μια δυσάρεστη έκπληξη βρέθηκαν χιλιάδες απόστρατοι και συνταξιούχοι όταν πήγαν στις τράπεζες για να εισπράξουν τα αναδρομικά τους. Τα ποσά που είχαν κατατεθεί στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους απείχαν κατά πολύ από αυτά που είχαν υπολογίσει και περίμεναν.

«Αναδρομικά περιμέναμε, ψίχουλα είδαμε. Μοιάζει μάλλον με κορυφαία κοροϊδία» δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Συνταξιούχων Εκπαιδευτικών ΤΕΙ Κωνσταντίνος Κουλούρης, επισημαίνοντας ότι παρατηρείται ευρέως το φαινόμενο μεγάλος αριθμός απόστρατων και συνταξιούχων να έχουν μεταξύ τους τα ίδια έτη προϋπηρεσίας και τον ίδιο βαθμό ή βαθμίδα, αλλά να εισέπραξαν διαφορετικά ποσά αναδρομικών.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση ενός καθηγητή ο οποίος, σύμφωνα με τον κ. Κουλούρη, έλαβε 1.700 ευρώ,ενώ άλλος με τις ίδιες ακριβώς προϋποθέσεις… μόλις 44 ευρώ. Για κοροϊδία έκανε λόγο και ο απόστρατος λιμενικός Ν. Βεργής, ο οποίος υπολόγιζε να λάβει περισσότερα από 1500 ευρώ. Και τελικά εισέπραξε μόλις 59,48 ευρώ.

«Είναι μια τρέλα. Ή δεν γνωρίζουν τι κάνουν με τα ηλεκτρονικά συστήματα που έχουν, ή εσκεμμένα αν το έκαναν» είπε μιλώντας στον Σκάι, προσθέτοντας ότι αρκετοί απόστρατοι που απευθύνθηκαν την Παρασκευή στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους για να διευκρινίσουν τι ακριβώς συνέβη, πήραν την απάντηση: «Αν θέλετε να δικαιωθείτε να πάτε σε δικηγόρους».

Ταυτόχρονα, συνταξιούχοι καταγγέλλουν ότι δεν γνωρίζουν ούτε καν το ύψος των κρατήσεων που τους επιβλήθηκαν αφού ακόμα δεν έχει αναρτηθεί το έγγραφο απόδειξης καταβολής σύνταξης και .