ΟΠΕΚΑ: Εφάπαξ επίδομα 6.000 ευρώ για τους τραυματίες των πυρκαγιών

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔14/12/2018 - 16:34 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

| Η Διοίκηση του ΟΠΕΚΑ, μετά και την έκδοση της σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης, καλεί όσους υπέστησαν τραυματισμό λόγω των πυρκαγιών του περασμένου Ιουλίου να υποβάλλουν για την οικονομική ενίσχυση που .

Ειδικότερα, την οικονομική ενίσχυση δικαιούνται όσοι υπέστησαν τραυματισμό λόγω των που έπληξαν περιοχές της Περιφέρειας Αττικής στις 23 και 24 Ιουλίου 2018 και νοσηλεύτηκαν για χρονικό διάστημα άνω των 48 ωρών ή εξακολουθούν να νοσηλεύονται σε νοσοκομεία.

Το ποσό ανέρχεται στα 6.000€ και χορηγείται ανεξάρτητα από οποιαδήποτε άλλη τακτική ή έκτακτη οικονομική ενίσχυση ή επίδομα που καταβλήθηκε ή καταβάλλεται για την στήριξη των πληγέντων από τις πυρκαγιές της 23ης και 24ης Ιουλίου. Το ποσό είναι αφορολόγητο, ανεκχώρητο και ακατάσχετο στα χέρια του Δημοσίου ή τρίτων, κατά παρέκκλιση κάθε γενικής ή ειδικής διάταξης, δεν υπόκειται σε οποιαδήποτε κράτηση ή εισφορά, δεν δεσμεύεται και δεν συμψηφίζεται με βεβαιωμένα χρέη προς τη φορολογική διοίκηση και το Δημόσιο εν γένει, τους δήμους, τις περιφέρειες, τα ασφαλιστικά ταμεία ή τα πιστωτικά ιδρύματα και δεν υπολογίζεται στα εισοδηματικά όρια για την καταβολή οποιασδήποτε παροχής κοινωνικού ή προνοιακού χαρακτήρα.

Οι δυνητικοί δικαιούχοι καλούνται να υποβάλουν αίτηση-υπεύθυνη δήλωση στη Διεύθυνση Παροχών Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Κεντρικής Υπηρεσίας του ΟΠΕΚΑ. Το έντυπο της αίτησης-υπεύθυνης δήλωσης έχει ήδη αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Οργανισμού.

O αιτών πρέπει να εκτυπώσει και να συμπληρώσει την αίτηση-υπεύθυνη δήλωση, να την υπογράψει και είτε να την καταθέσει μαζί με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά αυτοπροσώπως ή μέσω εξουσιοδοτημένου εκπροσώπου στην Κεντρική Υπηρεσία του ΟΠΕΚΑ είτε να την αποστείλει: α) μέσω ταχυδρομείου, β) μέσω FAX ή γ) μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail). Αναλυτικές οδηγίες θα βρείτε στην σχετική εγκύκλιο του Οργανισμού.

Loading...


  • europalso   ideascentral