Στον λογαριασμό των δικαιούχων πιστώνεται από την Πέμπτη 20 Ιουλίου η β’ δόση του του (www.oga.gr) .

Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο κόσμος περίμενε αυτά τα χρήματα με τεράστια αγωνία και ενδιαφέρον, γεγονός ενδεικτικό και για τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν και τους κάνουν να αντιμετωπίζουν ως σανίδα σωτηρίας τα λιγοστά ευρώ που αναμένεται να λάβουν.

Σε κάθε περίπτωση, η αναμονή τους λαμβάνει τέλος αφού από τις 20 Ιουλίου τα χρήματα μπαίνουν στους λογαριασμούς, με τη διαδικασία να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 25 Ιουλίου.

Η υπουργός Εργασίας, Εφη Αχτσιόγλου, υπέγραψε το σχετικό έγγραφο που αφορά τη μεταφορά 190 εκ. ευρώ για το σκοπό αυτό.

Υπενθυμίζουμε ότι μέχρι τις 30 Ιουνίου είχε δοθεί χρονικό περιθώριο προκειμένου να κατατεθούν στον οι ούτως ώστε να λάβουν οι δικαιούχοι τη β΄ δόση των και να μην αντιμετωπίσουν προβλήματα με την είσπραξή της, όπως έκανε γνωστό ο Οργανισμός. Επίσης ο έχει επεξεργαστεί 15.000 εκκρεμείς αιτήσεις προηγούμενων ετών και τα επιδόματα θα καταβληθούν αναδρομικά με την πληρωμή β δόσης 2017.

Οι των δικαιούχων οικογενειακών επιδομάτων που θα υποβληθούν μετά την 30η Ιουνίου 2017, θα επεξεργαστούν και θα ελεγχθούν στη συνέχεια, ενόψει της πληρωμής της επόμενης Γ’ δόσης. Για όσες αιτήσεις δεν έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος αναμένεται να πληρωθούν με την επόμενη δόση.