: Ο Διοικητής του , Σπύρος Πρωτοψάλτης, ανακοίνωσε πώς έρχονται τρία νέα για συνολικά 15.000 ανέργους μέχρι το Πάσχα. Δείτε στο ipaidia.gr ποιούς θα αφορούν.

: Ποιούς θα αφορούν τα προγράμματα

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο Διοικητής του , Σπύρος Πρωτοψάλτης, τρία (3) νέα απασχόλησης και επιχειρηµατικότητας για συνολικά 15.000 ανέργους αναμένεται να «τρέξει» ο ΟΑΕΔ μέχρι το Πάσχα.

Όπως εξηγεί στο Epsilon7 o Σπύρος Πρωτοψάλτης, πρόκειται αφενός για δύο ακόµα νέα προγράµµατα απασχόλησης µε 12.000 επιπλέον επιδοτούµενες θέσεις, και αφετέρου για ένα βελτιωµένο πρόγραµµα επιχειρηµατικότητας για 3.000 , µε έµφαση στην ψηφιακή οικονοµία και στις γυναίκες.

Ο Σπ. Πρωτοψάλτης εξέφρασε την πεποίθηση ότι τα έκτακτα µέτρα στήριξης που έλαβε η κυβέρνηση µαζί µε το πλέγµα των δράσεων επιδοµατικής πολιτικής και των προγραµµάτων ενεργητικής πολιτικής απασχόλησης που υλοποίησε ο τις συνέπειες της πανδηµίας στην αγορά εργασίας, ενώ υποστήριξε ότι την εικόνα αυτή αποτυπώνουν τόσο τα στατιστικά στοιχεία της ΕΛ.ΣΤΑΤ., όσο και η πτωτική τάση των εγεγραµµένων ανέργων το τελευταίο διάστηµα στο µητρώο εγεγραµµένων ανέργων του ΟΑΕΔ.

Σύμφωνα με τον ίδιο αναφορικά με το δίχτυ κοινωνικής προστασίας του ΟΑΕΔ και την “αναγκαία ανακούφιση στο εργατικό δυναµικό” με παροχές, επιδόματα και βοηθήματα: “από τον Ιούνιο έως το Δεκέµβριο ενεργοποιήθηκαν συνολικά 11 προγράµµατα, που έδωσαν την ευκαιρία σε 70.000 ανέργους να εργαστούν σε επιδοτούµενες

Ήδη από τον Μάρτιο του 2020 η και η αίτηση για επίδοµα ανεργίας είναι ψηφιακές. Ο κ. Πρωτοψάλτης παρουσιάζει στο Epsilon7 τον νέο ψηφιακό Ο.Α.Ε.Δ. και τους σχεδιασµούς των, τόσο για την ενίσχυση της επαγγελµατικής κατάρτισης µε στόχευση τις ψηφιακές δεξιότητες, όσο και την αξιοποίηση τον ευκαιριών που προσφέρει το ευρωπαϊκό Ταµείο Ανάκαµψης για την απασχόληση και την κοινωνική συνοχή.