ΟΑΕΔ: Έρχονται νέα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας για 35.000 ανέργους

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔23/01/2020 - 10:18 | Author: Newsroom Ipaidia

: Το Υπουργείο Εργασίας επισπεύδει τη δημιουργία με νέα προγράμματα για 35.000 ανέργους.

Ο ιδιωτικός τομέας σιγά σιγά δημιουργεί νέες θέσεις απασχόλησης. Όμως το «πάγωμα» των προγραμμάτων του , είχε επιπτώσεις στους δείκτες της ανεργίας.

Τα στοιχεία μιλούν από μόνα τους: Τον περασμένο Δεκέμβριο καταγράφηκε αύξηση της ανεργίας κατά 14% σε σχέση με τον Δεκέμβριο του 2018. Πρόκειται για 129.000 περισσότερους ανέργους.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: ΣΤΟΧΟΣ Η ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ

Τώρα, η κυβέρνηση βάζει "φουλ" τις μηχανές για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα. Στη συνάντηση που είχε ο στο Μέγαρο Μαξίμου με την ηγεσία του υπουργείου εργασίας, συζητήθηκε η βασική προτεραιότητα του υπουργείου που δεν είναι άλλη από την καταπολέμηση της ανεργίας. Βασικός στόχος του υπουργείου και η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας πλήρους απασχόλησης.

ΟΑΕΔ -Κάρτα ανεργίας: Όσα πρέπει να γνωρίζετε

ΟΑΕΔ: Έως 17.000 ευρώ επιχορήγηση σε ανέργους 18-29 ετών

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: "ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΝΕΑ, ΚΑΙΝΟΤΟΜΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ "

Στην προώθηση προγραμμάτων για την απασχόληση αναφέρθηκε και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη συνάντησή του με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας.

«Με μεγάλη χαρά βλέπω ότι και στον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού υπάρχει μεγάλη κινητικότητα με νέα, καινοτόμα προγράμματα ενεργητικών πολιτικών στην αγορά εργασίας, τα οποία πιστεύω ότι θα γεφυρώσουν πολλές από τις δυστοκίες και τα προβλήματα που εξακολουθούν να υπάρχουν» τόνισε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός.

ΤΑ ΝΕΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΓΙΑ 35.000 ΑΝΕΡΓΟΥΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες του Star, τέλη Φεβρουαρίου με αρχές Μαρτίου θα προκηρυχθεί νέο πρόγραμμα κ σε δήμους καικ περιφέρειες για 35.000 άνεργους. Προτεραιότητα θα έχουν οι μακροχρόνια άνεργοι αλλά και όσοι είναι μεγαλύτεροι ηλικιακά.

ΟΑΕΔ: Προσλήψεις 2.000 ανέργων- Δείτε πού

ΟΑΕΔ Νέο πρόγραμμα: Μέχρι 17.000 ευρώ σε ανέργους για να στήσουν επιχείρηση • Το ipaidia.gr στο google news

  Τελευταίες Ειδήσεις

  Ειδήσεις για πανελλήνιες 2020

     • ideascentral

   europalso