ΟΑΕΔ Επίδομα 400 ευρώ: Πότε θα γίνουν οι πληρωμές

ΟΑΕΔ Επίδομα 400 ευρώ: Πότε θα γίνουν οι πληρωμές

: Το συνολικό κονδύλι, που θα προέλθει από τον , ανέχεται στα 17,7 εκατ. ευρώ. Την Τρίτη 16 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί από τον Οργανισμό η καταβολή της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης στους . Δείτε στο ipaidia.gr ποιούς αφορά.

Ποιοί οι

Την Τρίτη, 16 Μαρτίου, θα πραγματοποιηθεί από τον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού () η καταβολή της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης, ύψους , σε ελεύθερους επαγγελματίες και επιστήμονες.

Μετά την επεξεργασία των στοιχείων από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων () στη βάση των κριτηρίων που είχαν τεθεί στην οικεία Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ 450/Β/5-2-2021), προέκυψε ότι οι δικαιούχοι της ενίσχυσης είναι 44.248.

ΟΑΕΔ - Επίδομα 400 ευρώ: Λήγει η προθεσμία για τις αιτήσεις

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του και Κοινωνικών Υποθέσεων, η συντριπτική πλειοψηφία των αιτήσεων που απορρίφθηκαν αφορούσε στη μη εκπλήρωση του κριτηρίου της πτώσης τζίρου κατά τουλάχιστον 20% την περίοδο αναφοράς (Απρίλιος-Δεκέμβριος 2020).

Το συνολικό κονδύλι, που θα προέλθει από τον , ανέχεται στα 17,7 εκατ. ευρώ.

Από την Πέμπτη 18 Μαρτίου 2021, θα ανοίξει εκ νέου για 10 ημέρες η πλατφόρμα του Πληροφοριακού Συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ» για τους ελεύθερους επαγγελματίες και επιστήμονες που είναι δικαιούχοι της ενίσχυσης για καταχώριση διορθώσεων (π.χ. σε περιπτώσεις που έγινε λάθος στο ΙΒΑΝ), καθώς και για συμπληρωματική υποβολή αιτήσεων για όσους δεν πρόλαβαν την προηγούμενη προθεσμία (5-15 Φεβρουαρίου 2021).

Σημειώνεται ότι οι πληρωμές εμφανίζονται στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων εντός τριών εργάσιμων ημερών, μετά την καταβολή τους από τον ΟΑΕΔ.

ΟΑΕΔ: 9.200 θέσεις εργασίας – Δικαιούχοι

ΟΑΕΔ – Θέσεις εργασίας: Νέες υπηρεσίες στο myOAEDlive για τους ανέργους

ΟΑΕΔ – Επίδομα 400 ευρώ: Δείτε ποιοί άνεργοι θα το λάβουν και πότε

googlenewsΑκολουθείστε το iPaidia στο Google News

Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr

Η Παιδεία στο Viber ΕΔΩ !