: Αντίθετοι οι βρεφονηπιαγωγοί με το πρόγραμμα –  ύψους 200 – 250 ευρώ αναμένεται να δοθεί σε

Αναλυτικότερα, η φροντίδα των παιδιών αφορά μέχρι την ηλικία 2,5 ετών για γονείς. Το πρόγραμμα των γονέων αναμένεται να ενταχθεί στα προγράμματα που χρηματοδοτεί το Ταμείο Ανάκαμψης για την εναρμόνιση της οικογενειακής με την επαγγελματική ζωή. Το πρόγραμμα επιδότησης θα έχει διάρκεια 3 ετών και στόχος είναι να αρχίσει από το φθινόπωρο του 2021.

Η επιδότηση ύψους 200- 250 (δεν έχει οριστεί ακόμα το ποσό) θα καταβάλλεται απευθείας στους γονείς, οι οποίοι θα προσλαμβάνουν μέσω πλατφόρμας .

Στις νέες δράσεις που προωθεί η αρμόδια υφυπουργός εργασίας Μαρία Συρεγγέλα αρμόδια για τη δημογραφική πολιτική και την οικογένεια, συγκαταλέγονται και προγράμματα για την ενίσχυση της απασχόλησης των γυναικών καθώς προγράμματα για την προστασία κατά της βίας των γυναικών.

Σύμφωνα με την κ. Καλαϊτζή « Δεν μπορεί σε μια τόσο ευαίσθητη ηλικία να αφήνουμε τα παιδιά για φύλαξη. Αυτό το πρόγραμμα απαξιώνει την κρισιμότητα της προσχολικής ηλικίας, απαξιώνει τους σύγχρονους γονείς, διότι τελικά μας λέει ότι τα παιδιά αυτής της ηλικίας  χρειάζονται φροντίδα και όχι αγωγή κι εκπαίδευση».

Δείτε αναλυτικά τι αναφέρει η πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Βρεφονηπιαγωγών Ευαγγελία Καλαϊτζή: