Ο λόγος για το , με θεματικό αντικείμενο «βοηθός μάγειρα», συνολικής διάρκειας 250 ωρών.

Ειδικότερα, το καινοτόμο αυτό πρόγραμμα σχεδιάστηκε στο πλαίσιο μνημονίου και του δήμου Ελασσόνας και απευθύνεται σε ομάδα άνεργων κατοίκων του δήμου.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, στο πλαίσιο των ενεργητικών πολιτικών απασχόλησης, η ΔΥΠΑ προσφέρει στοχευμένες παρεμβάσεις επαγγελματικής κατάρτισης, που ανταποκρίνονται στις ανάγκες των τοπικών οικονομιών. Μέχρι στιγμής, έχουν υλοποιηθεί με μεγάλη επιτυχία πλήθος εξειδικευμένων προγραμμάτων επαγγελματικής κατάρτισης, μέσω συντονισμένων συνεργασιών της ΔΥΠΑ με δήμους σε διάφορες Περιφέρειες της επικράτειας.

Βασικός σκοπός της συγκεκριμένης δράσης είναι η απόκτηση κατάλληλων γνώσεων και ικανοτήτων των ωφελουμένων στο θεματικό αντικείμενο της κατάρτισης, με απώτερο σκοπό την ένταξη/επανένταξή τους στην αγορά εργασίας με την έναρξη της τουριστικής περιόδου στην ευρύτερη περιοχή.

Την ευθύνη υλοποίησης του προγράμματος έχει το ΚΕΚ ΔΥΠΑ Λάρισας, ενώ το θεωρητικό και εργαστηριακό μέρος του θα διεξαχθεί σε επιλεγμένες αίθουσες του δήμου Ελασσόνας, που πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις.

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ