– Οι δικαιούχοι του επιδόματος θέρμανσης είδαν τα χρήματα στους λογαριασμούς τους στις 29 Φεβρουαρίου, δηλαδή όταν και πληρώθηκε η δεύτερη δόση. Η πληρωμή αυτή αφορούσε σε τιμολογογημένες αγορές με ημερομηνία έως την 31η Ιανουαρίου 2024 και με την προϋπόθεση να έχουν καταχωριστεί τα απαιτούμενα στοιχεία έως και τις 15 Φεβρουαρίου 2024.

Δείτε πότε η επόμενη

Ωστόσο, απομένει άλλη μία δόση του επιδόματος θέρμανσης να καταβληθεί και αυτή αναμένεται να γίνει έως την 30ή Απριλίου 2024 για το σύνολο των αγορών που θα τιμολογηθούν έως την 31η Μαρτίου 2024 και υπό την προϋπόθεση καταχώρισης των απαιτούμενων στοιχείων έως και την 15η Απριλίου 2024.

Επισημαίνεται ότι το παραστατικό αγοράς πετρελαίου θέρμανσης θα πρέπει να εκδοθεί στον ΑΦΜ του αιτούντος, δηλαδή στον ΑΦΜ που αντιστοιχεί στους TAXISnet κωδικούς με τους οποίους υποβλήθηκε ή θα υποβληθεί η ηλεκτρονική αίτηση.

Μάλιστα, για όσους έλαβαν πέρυσι διπλάσιο επίδομα θέρμανσης, θα λάβουν ως προκαταβολή στο ήμισυ του συνολικού καταβληθέντος επιδόματος. Υπενθυμίζεται πως τα καύσιμα που καλύπτονται από το επίδομα θέρμανσης είναι το πετρέλαιο εσωτερικής καύσης θέρμανσης, το φωτιστικό πετρέλαιο (μπλε κηροζίνη), το φυσικό αέριο, το υγραέριο, τα καυσόξυλα, η βιομάζα (πέλετ) και η θερμική ενέργεια μέσω τηλεθέρμανσης.
Τι ισχύει για το επίδομα θέρμανσης με ρεύμα

Πάντως, το ποσό της επιδότησης για θέρμανση με ρεύμα κυμαίνεται από 45 έως 480 ευρώ και παρέχεται για όλη την περίοδο εφαρμογής του μέτρου (Ιανουάριος – Φεβρουάριος – Μάρτιος) και χορηγείται σε έναντι ή εκκαθαριστικό λογαριασμό, ο οποίος εκδίδεται από τον εκάστοτε προμηθευτή ηλεκτρικού ρεύματος.

Η περίοδος επιδότησης αρχίζει το πρώτο τρίμηνο του 2024 και τα χρήματα δεν θα τα μπουν σε κάποιον τραπεζικό λογαριασμό, απλά θα πιστωθούν στον εκκαθαριστικό λογαριασμό του παρόχου που έχει επιλεγεί για να ηλεκτροδοτείται το ακίνητο.