Τα μέτρα μετά το 2018 δεν αποτελούν μέρος της συμφωνίας σε επίπεδο προσωπικού μεταξύ Ελλάδας και δανειστών διευκρίνισε σήμερα προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup o επίτροπος επί των Οικονομικών, Πιέρ Μοσκοβισί.

Ο Επίτροπος διαψεύδοντας τις συζητήσεις των προηγουμένων ημερών για την ανάγκη, αλλά και για την υποτιθέμενη απαίτηση, λήψης μέτρων για το 2019 και το 2020 ξεκαθάρισε ότι στην πολιτική εντολή του Eurogroup δεν βρίσκεται η συζήτηση δημοσιονομικών μέτρων πέραν των χρονικών ορίων του προγράμματος το οποίο λήγει το 2018.

«Προφανώς και αυτά δεν είναι μέσα στη συμφωνία σε επίπεδο προσωπικού», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μοσκοβισί. Ο Επίτροπος είχε κληθεί να διευκρινίσει αν μέσα στα λίγα σημεία τα οποία απαιτούνται, όπως ο ίδιος είχε πει, για την ολοκλήρωση της συμφωνίας με την Ελλάδα βρίσκεται η λήψη δημοσιονομικών μέτρων για το 2019 και το 2020.

Ο κ. Μοσκοβισί σημείωσε πως έχει επιτευχθεί πολύ μεγάλη πρόοδος την οποία και το Eurogroup θα καταγράψει και πως απόψε όλα αυτά θα ζητηθούν μαζί με την πρόταση του ESM για τα βραχυπρόθεσμα μέτρα του χρέους. Ξεκαθαρίζοντας πως η Ε.Ε. θα είναι πλέον έτοιμη και θα αναμένει την Ελλάδα να ετοιμαστεί.

Με τον Επίτροπο συμφωνεί κα ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ ο οποίος προσερχόμενος στη συνεδρίαση πραγματοποίησε παρόμοια δήλωση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι Μοσκοβισί και Ντάισελμπλουμ αποσυνδέουν πλήρως την ελληνική υπόθεση από το ιταλικό δημοψήφισμα για το οποίο ξεκαθαρίζουν ότι ήταν μία αυστηρά εσωτερική υπόθεση χωρίς ευρωπαϊκό διακύβευμα.