Μητσοτάκης για αυξήσεις μισθών: Πότε αναμένεται η απόφαση

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔14/02/2020 - 15:18 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

Ειδική αναφορά στην αύξηση του , έκανε ο πρωθυπουργός Κ. στο κλείσιμο της ομιλίας του στη Βουλή στη συζήτηση για τα εργασιακά σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών.

Ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι θα υπάρξουν εντός του 2020, σημείωσε ότι ισχύει η δέσμευση του για τον κατώτατο και ανακοίνωσε ότι θα υπάρξουν αποφάσεις το δεύτερο 15ημερο του Ιουνίου.

ΟΑΕΔ: 111.000 νέες θέσεις εργασίας το 2020 μέσω έξι προγραμμάτων απασχόλησης

Συγκεκριμένα σημείωσε:

«Για επίλογο διάλεξα μια μεγάλη αλήθεια απέναντι σε μια ιστορία που έχει τύχει αντικείμενο συστηματικής διαστρέβλωσης απο τον ΣΥΡΙΖΑ: Κατώτατος μισθός αλα ΣΥΡΙΖΑ. Το 2013 θεσμοθετήθηκε στην Ελλάδα το κατώτατο όριο αμοιβής ενός εργαζομένου. Μαζί το ψηφίσαμε κυρία Γεννηματά. Ως αντιπολίτευση κ. Τσίπρα μιλούσατε για εργασιακή γαλέρα και μεσαίωνα. Ως κυβέρνηση ούτε την καταργήσατε ούτε την σκίσατε ούτε την εφαρμόσατε. Την ξεχάσατε. Θα μπορούσατε να αυξήσατε το κατώτατο μισθό. Το θυμηθήκατε προεκλογικά και σήμερα μας ρωτάτε αν θα εφαρμόσουμε έναν νόμο που εμείς ψηφίσαμε. Ο 4172 θα εφαρμοστεί. Προβλέπει μια συγκεκριμένη διαδικασία ανάλογα με την πορεία της οικονομίας και η κυβέρνησης συζητά με όλους κοινωνικούς τεαίρους. Με βάση τη διαβούλευση ο υπουργός Εργασίας εισηγείται στο υπουργικό συμβουλιο και το δεύτερο 15ημερο του Ιουνίου λαμβάνεται η απόφαση. Η δέσμευσή μου για αύξηση ΑΕΠ και αύξηση μισθών ισχύει. Υπομονή μέχρι τέλους Ιουνίου».

«Βοηθήστε να τονωθεί η ανάπτυξη της οικονομίας για να αυξηθεί ο κατώτατος μισθός. Θα σας συμβούλευα να ξεφύγετε απο το παρελθόν σας. Θα χρειαστουύν πολλές σελίδες αυτοκριτικής στο κείμενο που θα συζητήσετε. Καλό κουράγιο κ. Τσίπρα για το Σαββατοκύριακο που έρχεται» έκλεισε την ομιλία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφερόμενος στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ το Σαββατοκύριακο.

Ελλάδα: Η μόνη χώρα με τον χαμηλότερο μισθό στην ΕΕ την τελευταία δεκαετία

Αύξηση κατώτατου μισθού – Οι διαβουλεύσεις και οι ωφελημένοι

  • ideascentral

    europalso

Enter your email address: