Μενίδι: Σοκαρισμένο το πανελλήνιο παρακολουθεί τις εξελίξεις στην υπόθεση του , ο οποίος έχασε την ζωή του από «αδέσποτη» σφαίρα κατά την διάρκεια σχολικής γιορτής στο Μενίδι.

Η αστυνομία συνεχίζει το ανθρωποκυνηγητό. Διακόσιοι πενήντα αστυνομικοί, διμοιρίες των ΜΑΤ, άνδρες της ΕΚΑΜ και της ΟΠΚΕ έχουν αποκλείσει την ευρύτερη περιοχή του Μενιδίου και ψάχνουν τον ανεγκέφαλο που .

Μέχρι στιγμής έχουν γίνει 5 κατ’ οίκον έρευνες κοντά το δημοτικό σχολείο όπου τραυματίστηκε θανάσιμα ο 11χρονος, ενώ οι αστυνομικοί ερευνούν και τους οικισμούς μέσα στο καταυλισμό Αυλίζα.

Οι που δίνουν ώθηση στην έρευνα για τον εντοπισμό του ατόμου που έριξε την αδέσποτη εξετάζονται πολύ σοβαρά από την αστυνομία.

Η έρευνα που αναμένεται να συνεχιστεί μέχρι να πέσει το φως της ημέρας, έχει επεκταθεί για όπλα και ναρκωτικά. Είναι χαρακτηριστικό ότι υπό το φόβο της σύλληψης κάποιοι, έχουν αφήσει ακόμα και τις πόρτες των σπιτιών τους ανοιχτές προκειμένου να προλάβουν να εξαφανιστούν.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως οι Αρχές βρήκαν δεκάδες κάλυκες στις αυλές δύο σπιτιών στο Μενίδι. Οι κάλυκες ελέγχονται, όπως όμως και το από τον ιατροδικαστή.

Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για βλήμα 9 mm, ενώ η κάθετη φορά της σφαίρας, που εντοπίστηκε στο επάνω μέρος του κεφαλιού του , δείχνει πως δεν πρόκειται για σκόπιμη ενέργεια, αλλά τυχαίο περιστατικό.

Ανθρωποκυνηγητό από την αστυνομία

Οι Αρχές έχουν βάλει στο επίκεντρο των ερευνών τους τα τηλεφωνήματα που δέχτηκε το κέντρο της άμεσης δράσης αργά το βράδυ της Πέμπτης και τα οποία κατήγγειλαν αλλεπάλληλους πυροβολισμούς κοντά στο σχολείο του 10χρονος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κάτοικοι που είχαν πάρει τηλέφωνο για να παραπονεθούν για τους πυροβολισμούς είχαν αναφέρει ότι το πιθανότερο ήταν να προέρχονταν από έναν καταυλισμό Ρομά που υπάρχει στην περιοχή.

Οι αστυνομικοί κάνουν εκτεταμένες έρευνες στους δυο καταυλισμούς που υπάρχουν κοντά στο σχολείο αλλά και σε σπίτια που βρίσκονται σε διπλανούς δρόμους, όπου και τελικώς εντοπίστηκαν οι κάλυκες.

Το χρονικό

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες ο μικρός Μάριος, φώναξε στη μαμά του, η οποία είναι δασκάλα στο συγκεκριμένο σχολείο, ότι «δεν νιώθει καλά» και αμέσως μετά έπεσε αναίσθητος. Γονείς και δάσκαλοι έπεσαν πάνω του και προσπάθησαν να το συνεφέρουν, ματαίως όμως.

Όπως δήλωσε πατέρας παιδιού που φοιτά στο σχολείο «έτρεχαν αίματα καθώς είχε χτυπήσει στο κεφάλι. Προσπαθήσαμε να το επαναφέρουμε». Οι σκηνές που διαδραματίστηκαν ήταν ιδιαίτερα δραματικές καθώς τα μικρά παιδιά έκλαιγαν και οι γονείς τα απομάκρυναν.

Από το περιβάλλον της οικογένειας σημειώνεται πως «το ασθενοφόρο άργησε 25 λεπτά να έρθει και δεν υπήρχε γιατρός κατά τη διάρκεια της σχολικής εκδήλωσης».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της σχολικής επιτροπής, Κώστας Καρυωτάκης, ανέφερε – πριν αποκαλυφθεί πως ο μικρός δέχθηκε στο κεφάλι, «ήμουν αυτόπτης μάρτυρας, είδα το παιδί να πέφτει. Αισθάνθηκε μια αδιαθεσία. Έπεσε στο προαύλιο. Άμεσα ενημερώθηκε η αστυνομία. Στο Παίδων διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Εκεί που καθόταν με τους συμμαθητές του έπεσε».