Η ανατροπή που σχεδιάζει το υπ. Οικονομικών , που πήρε τρίμηνη παράταση, απογοητεύει τους δικαιούχους. Γνωρίζαμε πως η και θα ήταν διπλή και θα ακολουθούσε άλλη μία και τελευταία τον Οκτώβριο.

Ωστόσο, πλέον τα δεδομένα ανατράπηκαν με την παράταση που έλαβαν οι φορολογικές δηλώσεις έως 31 Αυγούστου 2023 και έτσι το οικονομικό επιτελείο, σύμφωνα με πληροφορίες, σχεδιάζει να δώσει το επίδομα καυσίμων σε μία, αλλά τριπλή δόση τον Οκτώβριο.

H παράταση στην υποβολή φορολογικών αιτήσεων, δυσκολεύει το άνοιγμα της πλατφόρμας στο gov.gr για νέες αιτήσεις (όχι για το σύνολο των δικαιούχων) στις αρχές Σεπτεμβρίου, επομένως και την πρώτη πληρωμή μέσα στον μήνα.

Ποιοι δεν θα κάνουν αίτηση για

H διαδικτυακή πλατφόρμα θα ανοίξει πάλι για όσους δεν είχαν κάνει αίτηση είτε επειδή έχασαν την προθεσμία είτε επειδή δεν κάλυπταν τα εισοδηματικά ή άλλα κριτήρια.

Όσοι είχαν λάβει την προηγούμενη ενίσχυση δεν χρειάζεται να υποβάλουν εκ νέου αιτήσεις (θα εξεταστούν αυτεπάγγελτα). Αν λάμβαναν τα χρήματα στην ψηφιακή κάρτα, εφόσον εξακολουθούν να είναι δικαιούχοι, να εισπράξουν τη νέα ενίσχυση στην ίδια κάρτα, η οποία παραμένει ενεργοποιημένη έως την 31η Δεκεμβρίου 2023.

Αίτηση στο vouchers.gov.gr για το Market Pass 2

Όσοι δικαιούχοι θα χρειαστεί να κάνουν αίτηση για Market Pass 2, θα πρέπει να εισέρχονται στην πλατφόρμα vouchers.gov.gr χρησιμοποιώντας τους προσωπικούς σας κωδικούς για το TAXISNet.

Ακολουθεί η εξής διαδικασία:

Μετά την είσοδο στην εφαρμογή, ο δικαιούχος συμπληρώνει και επιβεβαιώνει τα στοιχεία επικοινωνίας του, δηλαδή τον αριθμό του κινητού του τηλεφώνου και τη διεύθυνση e-mail.

Έπειτα, επιλέγει τον τρόπο πίστωσης, δηλαδή είτε την έκδοση ψηφιακής χρεωστικής κάρτας είτε την κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό, καθώς και το πιστωτικό ίδρυμα με το οποίο επιθυμεί να συνεργαστεί.

Εάν επιλέξετε τα μετρητά στην τράπεζα, τότε θα πρέπει να έχετε διαθέσιμο το IBAN ενεργού τραπεζικού λογαριασμού, στον οποίο είστε τουλάχιστον συνδικαιούχος.

Στη συνέχεια, η πλατφόρμα θα επιβεβαιώσει τα στοιχεία επικοινωνίας – στο κινητό τηλέφωνο θα λάβετε έναν κωδικό με SMS, ενώ στο e-mail θα λάβετε ένα μήνυμα με ενεργό link.