«Κάθε χρόνο χάνουμε 25 εκατ. ευρώ από τη μη λειτουργία του φράγματος της Μεσοχώρας» υποστηρίζει ο πρώην υπουργός Γ. Μανιάτης, υπεύθυνος της ΔΗΜΑΡ για Ενέργεια, Περιβάλλον και Υποδομές.

Οπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του «για δυο ολόκληρα χρόνια η ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ) ολιγωρεί στην έγκριση της πλήρους Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ), που μετά από εντολή μας εκπόνησε και υπέβαλε η ΔΕΗ από το Νοέμβριο 2014, και θα επέτρεπε την ολοκλήρωση του σπουδαιότερου Υδροηλεκτρικού Έργου της χώρας τις τελευταίες δεκαετίες. Τρεις διαδοχικοί υπουργοί, κρατούν στα συρτάρια τους τη μελέτη ενός έργου στο οποίο έχουν επενδυθεί 500.000.000 €. Ένα έργο που η καθυστέρηση λειτουργίας του στερεί από τη ΔΕΗ και την εθνική οικονομία έσοδα 25 εκατ. € κάθε χρόνο. Ένα έργο που θα παράγει πάνω από το 10% της συνολικά παραγόμενης ενέργειας από Υδροηλεκτρικά Έργα. Ένα κορυφαίο φιλοπεριβαλλοντικό έργο».

Αναφερόμενος στην πρόσφατη ανακοίνωση του αρμόδιου υπουργείου ότι η αδειοδότηση του έργου θα προχωρήσει, ο κ. Μανιάτης σημειώνει: «Μακάρι να μην είναι μια ακόμη υπόσχεση με τη γνωστή κυβερνητική αναξιοπιστία. Ζητάμε την άμεση κατάθεση στη Βουλή συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος. Όχι μόνο για την αδειοδότηση, αλλά κυρίως για τη λειτουργία του έργου».