: Νέο αρνητικό ρεκόρ αναμένεται να ανακοινωθεί σήμερα, με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για 7.000 μολύνσεις από Covid-19.

ΝΕΟ αρνητικό ρεκόρ

Πολύ κοντά στο να δούμε τον αριθμό 7 στις ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ, φαίνεται ότι είμαστε σήμερα. Υπενθυμίζεται ότι το προηγούμενο ρεκόρ καταγράφηκε την Τρίτη, όταν ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 6.700 . Οι ειδικοί είχαν επισημάνει, άλλωστε στο Newsbomb ότι προς τα τέλη της εβδομάδας οι μολύνσεις της Covid-19 θα παρουσίαζαν περαιτέρω αύξηση.

Αυξάνεται η πίεση στα νοσοκομεία

Τα επιδημιολογικά δεδομένα που παρουσιάζει καθημερινά ο ΕΟΔΥ είναι αποκαλυπτικά της εξάπλωσης του σε όλη σχεδόν τη χώρα, με τα νοσοκομεία να υποδέχονται καθημερινά εκατοντάδες ασθενείς με covid-19 και τους υγειονομικούς να δίνουν τη δική τους «μάχη» στις ΜΕΘ. Χθες ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοίνωσε 6.150 νέα κρούσματα, με τον αριθμό των τεστ που πραγματοποιήθηκαν να είναι πολύ μικρότερος (232.409 rapid και μοριακά PCR έναντι πάνω από 400.000 προχθές, όταν είχαν καταγραφεί 6.700 κρούσματα). Παράλληλα παρατηρήθηκε και πάλι πολύ υψηλός αριθμός νέων εισαγωγών στα νοσοκομεία: 343 έναντι 243 εξιτηρίων λόγω ίασης των ασθενών.

Στο «κόκκινο» ακόμη 4 περιοχές

Το μεσημέρι της Πέμπτης, έγινε γνωστό ότι μπαίνουν στο «κόκκινο» και η Δυτική Αττική, η Φθιώτιδα, η Κοζάνη και η Ροδόπη.