Ο πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ κατήγγειλε ότι γιατροί συνιστούν σε , θηλάζουσες αλλά και γυναίκες που θέλουν να τεκνοποιήσουν να μην έναντι του κορονοϊού

Με αφορμή τη διασωλήνωση ανεμβολίαστης νοσηλεύτριας εγκύου στη Λάρισα, ο κ. Γιαννάκος είπε μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ότι η ΠΟΕΔΗΝ γνωρίζει υποθέσεις με γιατρούς που «κρατάνε» συναδέλφους τους από το να εμβολιαστούν.

«Η περίπτωση στη Λάρισα πιστεύω δεν είμαι σίγουρος, ότι είναι μια τέτοια περίπτωση που ο γιατρός της την φρέναρε να εμβολιαστεί. Η συνάδελφος δεν ήταν στη δουλειά, ήταν σε νόμιμη άδεια κύησης, δεν ήταν αναστολή, αλλά όμως υπάρχουν πολλές περιπτώσεις συναδέλφων που φοβούνται να εμβολιαστούν γιατί οι γιατροί τους «φρενάρουν» σε αυτό», τόνισε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του ο καθηγητής Στέλιος Λουκίδης και πρόεδρος της Πνευμονολογικής Εταιρίας, σχολίασε χαρακτηριστικά ότι «δεν μπορώ να πιστέψω ότι υπάρχει γιατρός που προτείνει να μείνει ανεμβολίαστη έγκυος»

Πρόσθεσε ότι από τα επιστημονικά δεδομένα προκύπτει ότι η εγκυμοσύνη είναι παράγοντας κινδύνου για σοβαρή νόσο και μάλιστα για το θέμα έχει πάρει θέση με σχετικές οδηγίες η επιστημονική κοινότητα.

Ο καθηγητής ανέφερε επίσης ότι έγινε ειδική έρευνα σε άνδρες για να διαπιστωθεί εάν επηρεάζεται η γονιμότητα από τα εμβόλια και προέκυψε ότι δεν υπάρχει κανένα τέτοιο δεδομένο.

Οι έγκυες χρειάζονται διπλή και τριπλή προστασία

Ιδιαίτερα ανήσυχος εμφανίστηκε ο διευθυντής της Β’ ΜΕΘ του Ιπποκρατείου νοσοκομείου στη Θεσσαλονίκη, Νίκος Καπραβέλος μιλώντας το πρωί της Πέμπτης της ΕΡΤ3, για την κατάσταση των εγκύων γυναικών, που νοσηλεύονται με κορονοϊό στα νοσοκομεία της χώρας.

«Αυτή τη στιγμή έχουμε ένα όπλο στα χέρια μας, έχουμε το εμβόλιο και δεν το χρησιμοποιούμε. Ας χρησιμοποιήσουμε αυτό το όπλο όσο είναι καιρός, πριν να είναι αργά» είπε χαρακτηριστικά ο γιατρός και εξέφρασε για ακόμη μία φορά την αγωνία του για το μέλλον των ασθενών που δεν έχουν εμβολιαστεί. Ο κ. Καπραβέλος τόνισε ότι οι έγκυες γυναίκες χρειάζονται διπλή και τριπλή προστασία καθώς έχουν μέσα τους το δώρο της ζωής και κινδυνεύουν και οι ίδιες και τα παιδιά τους γιατί δεν είχαν εμβολιαστεί.

Είναι αδιανόητο να μην μπορούμε να συνεννοηθούμε για την υποχρεωτικότητα και την ανάγκη του εμβολιασμού όταν χάνουμε καθημερινά ανθρώπους, χάνουμε το 60% των ασθενών κατέληξε ο κ. Καπραβέλος.