: Ο καθηγητής, Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης έκανε ανησυχητικές προβλέψεις για την πορεία της πανδημίας.

Πάνω από 8.000 κρούσματα την μέρα

Ο καθηγητής, μιλώντας στο Newsbomb, επεσήμανε πως σύμφωνα με τις προβλέψεις του, τα μέχρι τις αρχές Δεκεμβρίου θα αυξάνονται συνεχώς και θα προσεγγίζουν τα 8.000 ημερησίως.

«Υπολογίζουμε πως μέχρι τις αρχές Δεκεμβρίου τα κρούσματα θα αυξάνονται. Θα φθάσουμε στο σημείο να έχουμε 8.000 την ημέρα. Παράλληλα αυξητική θα είναι η τροχιά των δεικτών που αφορούν στους θανάτους και στους εμβολιασμένους» σημείωσε ο κ. Σαρηγιάννης χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια ο καθηγητής πρόσθεσε πως η λύση για την αντιμετώπιση του προβλήματος είναι κυρίως ο αλλά και η τήρηση των μέτρων προστασίας και υγιεινής.

«Πρέπει να φοράμε μάσκες και να τηρούνται αυστηρά οι αποστάσεις μεταξύ των ατόμων. Όπως πάνε τα πράγματα θεωρώ πως σε κάποιες περιοχές, όπως στη Θεσσαλονίκη, θα χρειαστούν επιπλέον κλίνες» κατέληξε ο κ. Σαρηγιάννης.

Υπενθυμίζεται πως χθες Κυριακή 7 Νοεμβρίου ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοίνωσε 4.307 νέα περιστατικά Covid-19. Παράλληλα, σύμφωνα με την ενημέρωση του ΕΟΔΥ, 470 ασθενείς ήταν διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ, ενώ καταγράφηκαν 52 νέοι θάνατοι.