Κουρουμπλής: Συμφωνία σε πρόσθετα μέτρα, δεν σημαίνει και τη λήψη τους

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔12/02/2017 - 12:25 | Author: Newsroom Ipaidia

"Όσοι ζητούν εκλογές τους ενδιαφέρει μόνο ο εαυτός τους και πώς θα πάρουν καρέκλες και θα ικανοποιήσουν το προσωπικό τους πάθος", αναφέρει στη συνέντευξή του ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Εκφράζει τη βεβαιότητα ότι ακόμα και αν συμφωνηθούν κάποια μέτρα κάτω από την πίεση των δανειστών για να κλείσει η β΄ αξιολόγηση αυτά δεν θα χρειαστεί να εφαρμοστούν.

«Αν συμφωνήσουμε τελικώς και μετά από την πίεση και την απαίτηση των δανειστών, παρόλο ότι η κυβέρνηση αυτή αυτά που συμφωνήθηκαν το 2015 τα τήρησε, και θέλουν επιπρόσθετα προληπτικά μέτρα, αυτό δεν σημαίνει εκ των πραγμάτων και μέτρα στην πραγματικότητα. Γιατί εγώ είμαι βέβαιος ότι όπως και το '16 δεν χρειάστηκε να εφαρμοστεί ο κόφτης, έτσι και το '19 η οικονομία θα είναι σε εξαιρετικά καλό επίπεδο και ως εκ τούτου τα μέτρα αυτά δεν θα παρθούν», τονίζει ο κ. Κουρουμπλής και σημειώνει χαρακτηριστικά: «Από εκεί και πέρα όλοι θα κριθούμε το 2019».

Στέλνει μήνυμα στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και επικαλούμενος τη ιστορία σημειώνει ότι «δυο φορές που η Γερμανία βρέθηκε με πολύ μεγάλη δύναμη απέδειξε ότι δεν μπόρεσε να την διαχειριστεί» και με τον τρόπο που πολιτεύεται και τώρα «βάζει όλους τους άλλους Ευρωπαίους απέναντι της και εμβάλει στις σκέψεις τους αρκετές υποψίες».

Επίσης, μιλά και για την δημοσκοπική άνοδο του Μάρτιν Σουλτς και του SPD στη Γερμανία και τονίζει άτι «πρέπει οι Σοσιαλιστές να επιλέξουν πολιτικές που να αισθανθεί ο κόσμος ότι τον αγγίζουν, τον αφορούν στην καθημερινότητά του». Τέλος, χαρακτηρίζει τον Ντόναλντ Τράμπ «απρόβλεπτο άνθρωπο», που κανείς δεν ξέρει πώς θα κινηθεί και προσθέτει ότι «χρειάζεται πολύ μεγάλη προσοχή και παρακολούθηση, εγρήγορση και μελέτη, για να δούμε, πώς θα σταθεροποιηθεί η παγκόσμια κατάσταση».

Loading...


  • europalso   ideascentral