Κορονοϊός: Τι πρέπει να κάνουν όσοι βρεθούν θετικοί στα self tests

Κορονοϊός: Τι πρέπει να κάνουν όσοι βρεθούν θετικοί στα self tests

test:  Διευκρινίσεις για τα   – «Είμαστε η πρώτη χώρα πανευρωπαϊκά που δίνουμε τη δυνατότητα αυτή δωρεάν»

Για την διαδικασία που πρέπει να ακολουθούν οι πολίτες στα self tests αναφέρθηκε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς.

Όπως είπε μιλώντας στο MEGA το πρωί της Τρίτης αφότου οι πολίτες τα προμηθευτούν, οι φαρμακοποιοί θα ενημερώνουν σχετική ψηφιακή πλατφόρμα ώστε να ενημερώνεται ότι οι πολίτες έχουν λάβει το δωρεάν τεστ που δικαιούνται. Υπενθυμίζεται πως αντιστοιχεί ένα self test την εβδομάδα σε κάθε ΑΜΚΑ.

Όπως είπε, είναι αυτή την στιγμή υπό διαμόρφωση ο τρόπος σχετικά με το τι θα κάνει ένας πολίτης μόλις βγαίνει θετικός στο self test που θα πραγματοποιεί.

«Θα πρέπει να υπάρχει δυνατότητα στον πολίτη να δηλώνει ότι είναι θετικός, γιατί αυτό θα είναι το προαπαιτούμενο, για να μπορέσει να κάνει σε δημόσια δομή υγείας από επαγγελματία υγείας, ώστε να είναι επιβεβαιωμένο . Θα μπαίνουμε στην πλατφόρμα θα δηλώνουμε ότι είμαστε θετικοί, η πλατφόρμα θα μας δίνει το οκ, για να μπορούμε να πάμε για τον επανέλεγχο» δήλωσε.

«Με τον επανέλεγχο στη δημόσια δομή υγείας αυτός που έχει βγει θετικός θα έχει δυνατότητα άδειας από τη δουλειά του και όσων προβλέπεται» πρόσθεσε. Όπως υποστήριξε ο υπουργός, η εν λόγω διαδικασία βοηθά στον εντοπισμό των ασυπτωματικών κρουσμάτων.

«Είμαστε η πρώτη χώρα πανευρωπαϊκά που δίνουμε τη δυνατότητα αυτή δωρεάν».

Εν τούτοις, παραδέχθηκε ότι κάποιος μπορεί να βγει θετικός στον ιό και να μη το δηλώσει, κάτι που ευχήθηκε να μη συμβεί. «Υπάρχει η πιθανότητα να βγει κάποιος θετικός και να μη το δηλώσει. Πιστεύουμε ότι δεν θα υπάρχει κανείς που να λειτουργήσει έτσι και ότι όποιος βγει θετικός θα ακολουθήσει τα πρωτόκολλα».

Κορονοϊός – Θεοδωρίδου: Τι θα γίνει με τη χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca

Κορονοϊός -Γκάγκα: Στα σπίτια υπάρχει υπερμετάδοση του ιού

Κορονοϊός: ΝΕΕΣ οδηγίες για τη σωστή χρήση μάσκας

googlenewsΑκολουθείστε το iPaidia στο Google News

Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr

Η Παιδεία στο Viber ΕΔΩ !