: Ο καθηγητής, Δημοσθένης Σαρηγιάννης σχολίασε την πορεία της πανδημίας, ενώ με αφορμή την εορτή του Αγίου Δημητρίου κάλεσε τους πιστούς να φοράνε μάσκα σε όλη την διάρκεια του εκκλησιασμού.

Η πρόταση για τους εργαζόμενους

Άλλωστε, οι επιστήμονες, ένας από αυτούς και ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης, είναι εξαιρετικά ανήσυχοι, κάτι που επαναλαμβάνουν διαρκώς, για την μη τήρηση μέτρων και τον συνωστισμό των πιστών αυτές τις μέρες σε εκκλησίες, λιτανείες και παρελάσεις και απευθύνουν διαρκώς εκκλήσεις να προσέχουν οι πιστοί και να τηρούν τα μέτρα προστασίας με μάσκες και αποστάσεις.

Ο κ. Σαρηγιάννης, μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, αφού κάλεσε και πάλι όλο τον πληθυσμό να εμβολιαστεί, σημείωσε ότι «υπάρχει πιθανότητα 10-12% να κολλήσει κορονοϊό ένας , που μπορεί να μην έχει καν συμπτώματα, ο οποίος μπορεί να μεταδώσει τον ιό και να συμβάλλει στην διασπορά του κορονοϊού».

Ο καθηγητής τόνισε ότι αναμένεται είτε αύξηση των κρουσμάτων τις επόμενες ημέρες είτε σταθεροποίηση αυτών στα υψηλά επίπεδα των τελευταίων ημερών και παράλληλα υπογράμμισε πως «αν θέλουμε να μετριαστεί αυτή η αύξηση, πρέπει να διπλασιαστούν άμεσα τα ανίχνευσης κορονοϊού», και μάλιστα ο ίδιος θεωρεί κομβικό «να είναι υποχρεωτικό ένα τεστ για όλους τους , εμβολιασμένους ή όχι».