: Τι θα ισχύσει με απαγόρευση κυκλοφορίας, μάσκες, , – Σήμερα συνεδριάζουν οι ειδικοί για τις τελικές αποφάσεις.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, το ωράριο αναμένεται να διευρυνθεί από αυτό το Σαββατοκύριακο και να ξεκινά στις 12:00 τα μεσάνυχτα (πιθανώς και στις 12:30) ώστε να μην υπάρχει ανεξέλεγκτη κίνηση στους δρόμους και στη νυχτερινή ζωή. Το ωράριο αναμένεται να είναι περιορισμένο και το καλοκαίρι οπότε και οι προτάσεις που έχουν πέσει στο τραπέζι είναι να παραμείνει ο περιορισμός έως τη μία τη νύχτα.

Στόχος να μην επέλθει η πλήρης χαλάρωση των μέτρων και των ελέγχων και οι πολίτες πάψουν να δείχνουν προσοχή στα μέτρα, έστω κι αν έχουν εμβολιασθεί.

Από την άλλη ένα από βασικό μέτρο που θα μπαίνει στην ζωή μας και αναμένεται να μείνει έως ότου εκδοθεί το πράσινο πιστοποιητικό εμβολιασμού της ΕΕ είναι τα ταξίδια με τεστ. Ήδη από αυτό το Σαββατοκύριακο που θα επιτρέπονται οι μετακινήσεις εκτός νομού αλλά με τεστ. Συγκεκριμένα όταν το ταξίδι θα είναι στη Στερεά Ελλάδα θα υπάρχει αυστηρή σύσταση για .

Άλλωστε ο φόβος των ειδικών είναι μην υπάρξει νέα μεγάλη διασπορά στην επαρχία και ειδικά σε πόλεις και χωριά που σήμερα είναι σχεδόν covid free.

Σε ό,τι αφορά στα , η κυβέρνηση αναμένεται να ανακοινώσει ότι η μετακίνηση είτε με πλοίο είτε με αεροπλάνο θα γίνεται υποχρεωτικά με test είτε PCR, είτε είτε self test. Για τα ταξίδια στα νησιά αναμένεται να αξιοποιηθεί και το .

Στόχος να μείνουν τα νησιά μας καθαρά από κορονοϊό ώστε να μην κινδυνέψει ο τουρισμός στον οποίο η κυβέρνηση στηρίζει την όποια οικονομική ανάκαμψη της χώρας.

Ταυτόχρονα οι αναμένεται να διατηρηθούν και όλο το καλοκαίρι τόσο σε εσωτερικούς όσο και εξωτερικούς χώρους. Μπορεί ήδη οι πολίτες να έχουν χαλαρώσει και σε πολλές περιπτώσεις να μη φορούν , όμως αναμένεται να υπάρχει υποχρέωση για χρήση τους σε εσωτερικούς χώρους αλλά και σε εξωτερικούς όπου υπάρχει συνωστισμός.

Σύμφωνα με το Έθνος, εξετάζεται όμως ακόμη το θέμα όσων έχουν εμβολιασθεί, οι οποίοι σύντομα αναμένεται να είναι ελεύθεροι από τη χρήση μάσκας. Βέβαια και στην περίπτωση αυτή υπάρχει προβληματισμός σε ειδικούς και κυβέρνηση καθώς αυτομάτως θα δημιουργηθούν πολίτες δύο ταχυτήτων και μάλιστα θα είναι εμφανές ποιος έχει εμβολιασθεί και ποιος όχι.