: Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου ξεκαθάρισε ότι τα νέα μέτρα δεν ήρθαν για να διχάσουν τον κόσμο.

Δεν υπάρχει ενδεχόμενο νέου

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος παράλληλα άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να επεκταθεί ο υποχρεωτικός εμβολιασμός και σε άλλες κατηγορίες εργαζομένων.

Το μεσημέρι της Τρίτης η κυβέρνηση ανακοίνωσε για να σταματήσει την εξάπλωση της πανδημίας. Ο Γιάννης Οικονόμου αναφέρθηκε στις αντιδράσεις που υπάρχουν ξεκαθαρίζοντας ότι τα νέα μέτρα δεν έχουν σκοπό να διχάσουν.

«Είμαστε όλοι αντιμέτωποι με την πανδημία. Εμείς δεν διχάζουμε, προστατεύουμε με τα μέτρα τους ανεμβολίαστους», ήταν τα λόγια του κυβερνητικού εκπρόσωπου. Παράλληλα τόνισε ότι τα νέα μέτρα δεν βάζουν τέλος στην προσπάθεια που γίνεται προκειμένου να πειστούν όσοι δεν έχουν , να σπεύσουν να το κάνουν.

Ο κ. Οικονόμου κάλεσε τον κόσμο να προσέξει ποιους εμπιστεύεται και να προσέξει τα Fake News σχετικά με τα εμβόλια. Πρόσθεσε επίσης ότι δεν πρόκειται να λογοκριθεί κανείς. «Δεν μπορούμε όμως να κάτσουμε με σταυρωμένα χέρια. Έχουμε υποχρέωση να θωρακίσουμε τον κόσμο μπροστά στο ενδεχόμενο να ζήσουμε ξανά καταστάσεις της προηγούμενης περιόδου όταν δεν είχαμε το εμβόλιο», ήταν τα λόγια του στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε για άλλη μια φορά τη θέση της κυβέρνησης να μη πάει σε νέο . Ωστόσο δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να επιβληθούν μέτρα τοπικού χαρακτήρα όπως είχε ήδη γίνει σε Κρήτη και Μεσσηνία. «Εάν ξεπεραστούν οι δείκτες ασφαλείας θα υπάρξουν στοχευμένα μέτρα, αλλά όχι σε λογικές κλεισίματος της εστίασης ή των νυχτερινών κέντρων».

«Η πρόθεση της κυβέρνησης είναι η οικονομία να μην κλείσει ξανά. Εμείς τα μέτρα που παίρνουμε, όλες οι κινήσεις που αναπτύξαμε το προηγούμενο διάστημα, τα κάνουμε για να μην αφήσουμε τίποτα να εμποδίσει τον κόσμο να εργαστεί ή τους νέους να σπουδάσουν. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να κρατήσουμε όμηρο την κοινωνία με επιχειρήματα ανθρώπων που δεν τεκμηριώνονται. Δεν θα γυρίσουμε στους περιορισμούς. Θέλουμε να θωρακίσουμε την κοινωνία απέναντι στην πανδημία. Στόχος μας είναι να μπούμε σε κανονικότητα», πρόσθεσε.

Στο τραπέζι η επέκταση της

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να επεκταθεί η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού και σε άλλες κατηγορίες εργαζομένων.

Όσον αφορά στη διεξαγωγή των rapid test, τα οποία πλέον θα κοστίζουν 10 ευρώ και θα επιβαρύνουν το πορτοφόλι κάθε ανεμβολίαστου, διερωτήθηκε: «Γιατί οι πολλοί να σηκώσουν το βάρος των test ενώ είναι ασφαλή και δωρεάν τα εμβόλια;».