: Σε Αλαλούμ έχει εξελιχθεί το θέμα με την εγκύκλιο της Εκκλησίας, αφού ο εκπρόσωπος Τύπου της Ιεράς Συνόδου Μητροπολίτης, Θεσσαλιώτιδος Τιμόθεος, δήλωσε πώς δεν θα γίνουν τα τεστ.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος Τιμόθεος είπε ουσιαστικά ότι η Σύνοδος αποφάσισε μόνη της στις 3 Νοεμβρίου να ζητήσει από κληρικούς και πιστούς να κάνουν rapid test προκειμένου να εισέρχονται στους ναούς και η κυβέρνηση ήρθε στις 4 του μήνα να τους πει να την εκδώσουν γραπτώς αυτή την απόφαση.

Πρώτα αποφάσισε η ΔΙΣ να εκδώσει εγκύκλιο με την οποία θα προέτρεπε τους πιστούς να κάνουν ή μοριακό για να πάνε στην εκκλησία και μετά το έμαθε η κυβέρνηση. Αυτό φαίνεται να λέει ο Τιμόθεος στη συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ.

«Εμείς αποφασίσαμε στις 3 Νοεμβρίου και στο δελτίο Τύπου υπάρχει αυτή η προσπάθεια της Ιεράς Συνόδου προς τους ιερείς και τους πιστούς να κάνουν τον εμβολιασμό και παράλληλα προχωρήσαμε και ένα βήμα παραπέρα παρότι η κυβέρνηση επέτρεψε στους χώρους λατρείας να εισέρχονται χωρίς τεστ, προχωρήσαμε ένα βήμα παραπέρα. Και είπαμε να μπορούν να κάνουν τον διαγνωστικό έλεγχο γιατί επιβάλλεται για όλους μας. Αυτό, λοιπόν, όντως η κυβέρνηση το έμαθε και ζήτησε να το αποτυπώσουμε και εγγράφως. Πράγμα το οποίο, βέβαια, θα κάναμε έτσι κι αλλιώς».