: Ο κ. Μανωλόπουλος μίλησε και για την ανάγκη να παραγγείλουμε εγκαίρως τα που είναι αποτελεσματικά απέναντι στην Omicron ώστε να προετοιμαστούμε.

Για τον τρόπο χορήγησης των μονοκλωνικών αντισωμάτων στους πολίτες που τα έχουν ανάγκη, μίλησε μεταξύ άλλων στη «ΒΕΡΓΙΝΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ», ο καθηγητής φαρμακολογίας στο ΔΠΘ, Ευάγγελος Μανωλόπουλος.

«Έχουμε υπο-χρησιμοποιήσει τα , αργήσαμε να τα εντάξουμε ως θεραπεία και είναι εντυπωσιακό ότι πήραμε 10.000 δόσεις στις 10 Νοεμβρίου και σήμερα 28 Δεκεμβρίου αυτές οι δόσεις υπάρχουν. Δεν έχουν καταναλωθεί», σημείωσε ο κ. Μανωλόπουλος τονίζοντας ότι θα έπρεπε να είχαν χρησιμοποιηθεί λόγω της μεγάλης παρουσίας της «Δέλτα» το προηγούμενο διάστημα.

Ο ίδιος, επισημαίνει τον στρεβλό τρόπο στη λειτουργία του συστήματος σημειώνοντας πως τα μονοκλωνικά είναι χρήσιμα στην αρχή της νόσησης και όχι όταν πέσει το οξυγόνο, συμπεραίνοντας ότι «προφανώς είναι δύσκολο με τον τρόπο που έχει στηθεί το σύστημα να βρεθούν αυτοί οι ασθενείς που θα πρέπει να τα λάβουν, να εντοπιστούν από το σύστημα ή από κάποιο γιατρό και να πάνε νοσοκομείο για μία ώρα προκειμένου να τα λάβουν».