:  Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου της Γενεύης, Μανώλης Δερμιτζάκης , ζητά να ανοίξουν τα πάντα και να βγει ο κόσμος έξω από το σπίτι, σε χώρους καλά αεριζόμενους και να ανασταλούν όλοι οι περιορισμοί στις μετακινήσεις παρά το αρνητικό ρεκόρ κορονοϊού και διασωληνωμένων

Την παρέμβασή του αυτή ο Μανώλης Δερμιτζάκης την έκανε μέσω Facebook.

Αναλυτικά όσα έγραψε:

«Η κατάσταση στην Ελλάδα είναι κρίσιμη. Η μόνη λύση είναι μεταφορά όλων των πολιτών και των δραστηριοτήτων σε εξωτερικούς χώρους! , εργασία, κοινωνικές επαφές, λιανικό εμπόριο έξω ή σε συνεχώς αεριζόμενους χώρους με ανοιχτά παράθυρα. Ανοίξτε την εστίαση έξω. Επίσης, αναστολή όλων των απαγορεύσεων μετακινήσεων, ώστε ο κόσμος να μοιραστεί σε πάρκα για αναψυχή και άθληση. Τέλος βάλτε υποδομές σε πάρκα (μικροπωλητές με φαγητό, καφέ κ.λπ), ώστε να ενθαρρυνθεί ο κόσμος να μείνει πολλή ώρα έξω σε πάρκα».

Σημειώνεται ότι το απόγευμα της Τετάρτης (17/03) ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, απηύθηνε νέα έκκληση στους ιδιώτες γιατρούς να συνδράμουν στην προσπάθεια του ΕΣΥ, δίνοντας διορία 48 ωρών για τουλάχιστον 200 εθελοντές. Σε διαφορετική περίπτωση, όπως τόνισε, θα εισηγηθεί στον πρωθυπουργό την επίταξη υπηρεσιών για τους ιδιώτες γιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες του ΕΣΥ.

«Επιβεβαιώνεται, ότι βρισκόμαστε στη δυσκολότερη στιγμή από την αρχή της πανδημίας», είπε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, κατά την έναρξη της ενημέρωσης, ανακοινώνοντας τα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα, όπως προκύπτουν από τον ΕΟΔΥ.

«Είμαι αισιόδοξος, ότι το τέλος της κρίσης είναι κοντά, γιατί η πορεία των εμβολιασμών είναι το κλειδί γι’αυτήν την εξέλιξη», είπε χαρακτηριστικά.

Η κατασταση στην Ελλαδα ειναι κρισιμη. Η μονη λυση ειναι μεταφορα ολων των πολιτων και των δραστηριοτητων σε εξωτερικους…

Δημοσιεύτηκε από στις 

 

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ