Κορωνοϊός – Καθηγητής Κλινικής Ιολογίας: «Σε λίγο δεν θα έχει νόημα η καταγραφή των κρουσμάτων»

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔10/03/2020 - 10:54 | Author: Newsroom Ipaidia

Την ανησυχία των αρμοδίων για την εμφάνιση των τεσσάρων «ορφανών», κρουσμάτων κορωνοϊού στη χώρα μας, εξέφρασε μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6 ο καθηγητής Κλινικής Ιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης και μέλος της επιτροπής του Δ.Σ. του ΕΟΔΥ Γιώργος Σουρβίνος, επισημαίνοντας ότι «σε λίγο καιρό δεν θα έχει νόημα η ιχνηλάτηση, η ακριβής καταγραφή των κρουσμάτων, παρά μόνον για επιδημιολογικούς λόγους».

Προδιαθέτοντας για την επέκταση πλέον των κρουσμάτων, σημείωσε ότι «τα μέτρα θα αλλάξουν και θα έχουμε σύσταση για κατ’ οίκον περιορισμό και νοσηλεία και μόνο για σοβαρά περιστατικά θα γίνεται νοσηλεία». Κατά τον κ. Σουρβίνο «το επόμενο διάστημα των δύο εβδομάδων είναι πολύ κρίσιμο για τη χώρα μας, ήδη έχει καθυστερήσει αρκετά η εμφάνιση τέτοιων κρουσμάτων σε σχέση με άλλες χώρες, αυτό είναι μία επιτυχία».

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο να υπάρξει το μέτρο της καραντίνας είπε ότι «κανείς δεν μπορεί να το προβλέψει, εξαρτάται πώς θα επιτηρείται η διασπορά, εάν έχουμε συγκεκριμένους νομούς ή θα έχουμε γενικευμένη διασπορά, θα υπάρξουν τα αντίστοιχα μέτρα».

Ρυθμίσεις οφειλών λόγω κορωνοϊού: Τι αλλάζει, ποιοί ωφελούνται

Κορωνοϊός στην Ελλάδα: Πέντε νέα κρούσματα- Κρίσιμη η κατάσταση του 66χρονου

Κορωνοϊός: Τα κλειστά σχολεία από Τετάρτη 11 Μαρτίου- Συνεχής ενημέρωση

  • ideascentral

    europalso

Enter your email address: