: Την ένταξη επιπλέον 17.000 νοικοκυριών στο προγραμμα παροχής , εως το τέλος Φεβρουαρίου, ανακοίνωσε στη Βουλή, ο υφυπουργός Οικονομικών, Απόστολος Βεσυρόπουλος.

Πρόκειται για που ειχαν αποκλειστεί λογω λαθών και παραλείψεων κατα την πρωτη διανομή αλλά προέκυψε απο την διαδικασία ενστάσεων και επανεξέτασης των ότι δικαιούνται το .

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο κ. Βεσυρόπουλος πρόκειται για που έκαναν τα εξής λάθη:

-δεν είχε δηλωθεί ΑΦΜ εξαρτώμενων μελών στη φορολογική δήλωση

-είχε υποβληθεί εκπρόθεσμα κάποια φορολογική δήλωση των τελευταίων 7 ετών

-η αίτηση υποβλήθηκε από το εξαρτώμενο μέλος αντί από τον γονέα

– είχε δηλωθεί λάθος IBAN

Ο υφυπουργός Οικονομικών, κατά τη συζήτηση επί της κύρωσης της ΠΝΠ για το στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, τόνισε, σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα: «17.000 νοικοκυριά που είναι δικαιούχοι και γι’ αυτούς τους λόγους δεν έχουν πληρωθεί ακόμα, διαβεβαιώνω ότι έως τέλος Φεβρουαρίου θα το λάβουν».

Ο Απόστολος Βεσυρόπουλος επισήμανε ότι η διανομή κοινωνικού μερίσματος στο τέλος του 2019 κατέστη δυνατή χάρη στη συνετή διαχείρισης της κυβέρνησης της ΝΔ, η οποία κατάφερε να αυξήσει το ποσό και τον αριθμό των δικαιούχων.

Επιτιθέμενος στον ΣΥΡΙΖΑ, ο υφυπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι δεν είχε αφήσει ούτε ένα ευρώ για μέρισμα στο τέλος του προηγούμενου χρόνου επειδή νόμιζε ότι με πρακτικές άλλων εποχών θα περιόριζε την έκταση της εκλογικής του ήττας.

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ