«Εξαρχής θα έπρεπε να υπάρχει εκ μέρους της κυβέρνησης ενιαίος σχεδιασμός για την αντιμετώπιση της πανδημίας με την ένταξη του ιδιωτικού τομέα με επίταξη χωρίς την παραμικρή», επισήμανε ο Νίκος Καραθανασόπουλος μέλος της ΚΕ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, σε σημερινή του παρέμβαση στον ρ/σ «Real FM».

«Είναι πρόκληση την ώρα που ο λαός καλείται να κάνει εκ νέου θυσίες, η κυβέρνηση να διαπραγματεύεται με τους κλινικάρχες και να τους δίνει τελικά πανωπροίκια» τόνισε.

Υπενθύμισε ότι το ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή είχε θέσει , της πρόσληψης μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και την ενίσχυσης της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας για να αποσυμφορηθούν τα νοσοκομεία.

Επισήμανε ότι η κυβέρνηση «εφάρμοσε ως λάστιχο τα πρωτόκολλα υγείας στον τουρισμό, σε μεγάλους εργασιακούς χώρους και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς» και τόνισε ότι «η κυβέρνηση σπατάλησε το χρόνο που της έδωσε ο λαός με την υπεύθυνη στάση του και άφησε αθωράκιστη τη χώρα και το Εθνικό Σύστημα Υγείας».

Ο Ν. Καραθανασόπουλος κατήγγειλε επίσης, ότι «στον Κρατικό Προϋπολογισμό του επόμενου έτους, η κυβέρνηση μειώνει τις δαπάνες για την υγεία κατά 500 εκατομμύρια ευρώ κι ενώ βρισκόμαστε εν μέσω πανδημίας».

Όσον αφορά τις συμβολικές εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο, επισήμανε ότι «είχαν τηρηθεί όλα τα μέτρα εκ μέρους των διαδηλωτών και δεν υπήρχε κανένας λόγος να χτυπήσει η αστυνομία κατ’ εντολή της κυβέρνησης».

Σημείωσε, ιδιαίτερα, ότι η αστυνομία εξαπέλυσε το δεύτερο κύμα βίας όταν αποχωρούσαν οι συγκεντρωμένοι και τότε έγιναν και οι μαζικότερες συλλήψεις».

Η κυβέρνηση «ήθελε αυτό το διάστημα, να ανασταλούν οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων, την ώρα που η ίδια δεν αναστέλλει την αντιλαϊκή της πολιτική» τόνισε.

Κληθείς να σχολιάσει τα περί «μετώπου» αυτών των ημερών και αν «συνιστά αποκατάσταση της εποικοινωνίας μεταξύ του ΚΚΕ, του ΣΥΡΙΖΑ και άλλων κομμάτων», ο Ν. Καραθανασόπουλος είπε «το «μέτωπο» το οποίο λέτε, ήταν απλά και μόνο η συλλογή υπογραφών κάτω από ένα κοινό κείμενο το οποίο καταδίκαζε μια πράξη της κυβέρνησης, την απαγόρευση των συναθροίσεων άνω των τριών ατόμων» και κατέληξε, υπογραμμίζοντας ότι «απο εκεί και πέρα με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχουμε πολύ μεγάλες διαφορές».