Με εισοδηματικά κριτήρια θα δίνονται τα επιδόματα, τα οποία επανεξετάζονται, σύμφωνα με τον Υπουργό Εργασίας, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι, «δεν πρόκειται να κοπούν αναπήρων και οικογενειακά επιδόματα», λέγοντας χαρακτηριστικά ότι, «αυτό για εμάς είναι αδιαπραγμάτευτο».

«Πρέπει να ξαναδούμε μερικά επιδόματα που δίνονται, αν δίνονται με σωστό τρόπο. Όταν μιλάμε για πρόνοια μιλάμε για λεφτά που πρέπει να πηγαίνουν σε φτωχούς ανθρώπους, αν υπάρχουν λοιπόν χρήματα που πηγαίνουν στη μεσαία τάξη δεν είναι αυτός ο σκοπός της πρόνοιας», είπε στον Real Fm ο Γιώργος Κατρούγκαλος.

Ερωτηθείς για το ποια επιδόματα κινδυνεύουν, απάντησε ότι, «προσπαθούμε να δούμε εισοδηματικά κριτήρια που υπάρχουν. Για παράδειγμα υπάρχει ένα επίδομα, δεν θα πω ποιο είναι, που το εισοδηματικό του κριτήριο είναι 30.000 ευρώ το χρόνο. 30.000 ευρώ το χρόνο οικογενειακό εισόδημα έχουν πια τα ανώτερα μεσαία στρώματα».

«Τα εισοδηματικά κριτήρια δεν σημαίνει ότι θα πάρουμε ως κριτήριο το που θα δίνουμε τα επιδόματα το πολύ χαμηλό επίπεδο που είναι για το ελάχιστο εισόδημα αλληλεγγύης. Το θα το πάρουν όχι οι φτωχοί αλλά οι πάρα πολύ φτωχοί», σημείωσε ο Υπουργός Εργασίας.