Οι του 2024 ξεκινούν στις 8 Ιουλίου και τα καταστήματα αναμένεται να είναι ανοιχτά τη δεύτερη Κυριακή του Ιουλίου.

Πιο συγκεκριμένα, τη δεύτερη εβδομάδα του Ιουλίου, στις 8/7, ξεκινούν οι εκπτώσεις για το καλοκαίρι που αναμένεται να διαρκέσουν έως και τις 31 Αυγούστου.

Καλοκαιρινές Εκπτώσεις 2024: Τι να προσέξουν οι καταναλωτές αλλά και οι έμποροι

Η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) εξέδωσε οδηγία προς εμπόρους – καταναλωτές ζητώντας να προσέχουν τα εξής:

Αναγραφή διπλής τιμής, δηλαδή της παλαιάς και της νέας τιμής όλων των ειδών που πωλούνται με έκπτωση.
Είναι υποχρεωτική η αναγραφή σε εμφανή σημεία του καταστήματος και οπωσδήποτε στα σημεία όπου αυτά εκτίθενται.
Σε αντίθεση με την τιμή η αναγραφή του ποσοστού έκπτωσης εξαρτάται από την ίδια την επιχείρηση. Ωστόσο, αν υπάρχει αναγραφή τότε πρέπει να προσδιορίζεται ότι πρόκειται για το ποσοστό έκπτωσης.
Όμως, οι καταναλωτές δεν πρέπει να μπερδεύουν τις εκπτώσεις με τις προσφορές. Ειδικότερα, οι εκπτώσεις αφορούν προϊόντα της σεζόν ενώ οι προσφορές αφορούν είδη εποχής, που έχει παρέλθει.
Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης για τους εμπόρους τα προβλεπόμενα πρόστιμα είναι ιδιαίτερα τσουχτερά.

Καλοκαιρινές εκπτώσεις:Τα πρώτα δείγματα είναι θετικά δήλωσε ο Σκρέκας

Ποια η διαφορά μεταξύ εκτπώσεων και προσφορών

Οι εκπτώσεις στοχεύουν στα προϊόντα της θερινής σεζόν, ενώ οι προσφορές συνήθως αφορούν μη εποχικά είδη παρωχημένης εποχής.

Στις προσφορές, οι καταστηματάρχες πρέπει να έχουν αναρτημένη πινακίδα που να αναφέρει ότι πραγματοποιούνται προσφορές και στα προϊόντα που πωλούν θα πρέπει να αναγράφεται η αρχική και η τελική τιμή προσφοράς.

Οι καταναλωτές, σύμφωνα με το άρθρο 1 του ν. 2251/94, έχουν κάθε δικαίωμα να ρωτούν για την προέλευση και την ποιότητα του προϊόντος και οι έμποροι έχουν την υποχρέωση να απαντούν.

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ