ΝΕΑ πρόγνωση καιρού – Ζεστός θα είναι ο την Πέμπτη και η θερμοκρασία θα φτάσει τους 35 βαθμούς στα πεδινά ηπειρωτικά, ενώ εξίσου υψηλά θα κυμανθεί και σε νησιωτικά τμήματα του ανατολικού Αιγαίου. Αυτό τονίζει ο μετεωρολόγος Σ. Αρναούτογλου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ίδιο η Αττική θα έχει λιακάδα με κάποιες πρόσκαιρες συννεφιές στα ορεινά μετά το μεσημέρι.

Οι άνεμοι βόρειοι στα 4 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία στους 24 με 36 βαθμούς Κελσίου.

Η Κεντρική Μακεδονία θα έχει κάποια σύννεφα από νωρίς το πρωί ενώ μετά το μεσημέρι αναμένεται να βρέξει για λίγο κυρίως στα ορεινά-ημιορεινά της περιφέρειας. Μέχρι και το απόγευμα όμως αυτές οι συννεφιές θα αρχίσουν να διαλύονται και θα επικρατήσει ξαστεριά.

Ο άνεμος βαρδάρης στα 4 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία στους 23 με 33 βαθμούς Κελσίου.

Η Παρασκευή θα είναι ηλιόλουστη για τις περισσότερες περιοχές της χώρας με κάποιες παροδικές βροχές ή και καταιγίδες στην ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη και θα έρθει «κύμα ζέστης». Ίδιο θα είναι το σκηνικό και το Σάββατο, με πιθανότητα οι βροχές και οι καταιγίδες που θα εκδηλωθούν στη Βουλγαρία να επηρεάσουν τα βορειοδυτικά της χώρας.

Την Κυριακή θα έχουμε ηλιοφάνεια παντού καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Προς τα μέσα της επόμενης εβδομάδες θερμές αέριες μάζες θα εισέλθουν στη χώρα μας ανεβάζοντας περαιτέρω τη θερμοκρασία. Προς τα τέλη της βδομάδας μάλιστα, η ζέστη δεν αποκλείεται να αποκτήσει και χαρακτηριστικά καύσωνα.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον Σάκη Αρναούτογλου: