Ραγδαία αλλαγή στο σκηνικό του σήμερα. Προειδοποίηση Μαρουσάκη για προβλήματα από πλημμυρικά φαινόμενα.

Η πρόγνωση του καιρού

Για άστατο όλη την εβδομάδα έκανε λόγο ο Κλέαρχος Μαρουσάκης προειδοποιώντας για «πιθανά προβλήματα με πλημμυρικά φαινόμενα» καθώς ήδη υπάρχουν αναφορές για καταιγίδες τα ξημερώματα σε Θεσσαλονίκη, Σέρρες και Τρίκαλα.

Ειδικά για την Αττική ο Κλέαρχος Μαρουσάκης είπε ότι και σήμερα θα υπάρχουν προβλήματα με τον καιρό τα οποία θα είναι σημαντικότερα την Πέμπτη και την Παρασκευή.

Ο μετεωρολόγος του ΟΡΕΝ εξήγησε ότι «η αλλαγή του καιρού οφείλεται στο ότι πολύ ψυχρές αέριες μάζες θα κινηθούν στη μέση και υψηλή ατμόσφαιρα» φέρνοντας χαλάζι και που θα εντοπίζονται κυρίως τις μεσημβρινές ώρες.

«Χρειάζεται μεγάλη προσοχή σε Θεσσαλία, Μακεδονία και Χαλκιδική ιδιαίτερα προς τις βραδινές ώρες καθώς μπορεί να έχουμε προβλήματα από τη βίαιη αλλαγή του καιρού» είπε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης ενώ για την Αττική είπε ξανά ότι «αναμένονται καταιγιδοφόρα νέφη τις απογευματινές και βραδινές ώρες κυρίως στα βόρεια και δυτικά τμήματα του νομού».

Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης ζήτησε μεγάλη προσοχή στη Θεσσαλονίκη καθώς θα σημειωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες με τα φαινόμενα να επεκτείνονται από τις απογευματινές ώρες και μέσα στο βράδυ.

Σύμφωνα με τον ίδιο υπάρχει μια «ψυχρή λίμνη» από τα βόρεια και βορειοανατολικά ης Ευρώπης που «θα φτάσει στην περιοχή μας από τη Μαύρη Θάλασσα και θα έρθει και νέα από την κεντρική Ευρώπη προς Πέμπτη και Παρασκευή».

«Προσοχή στους κεραυνούς, στο χαλάζι και τη μεγάλη ένταση των βροχοπτώσεων καθώς δεν αποκλείεται να υπάρχουν πλημμυρικά φαινόμενα» κατέληξε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.