Έρχεται ΝΕΑ σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη- Οι αλλαγές που θα υπάρξουν τις επόμενες ημέρες

Πιο συγκεκριμένα, για καλοκαιρινές συνθήκες που θα επικρατήσουν στον των επόμενων ημερών, μέχρι και το Σάββατο, από τις υψηλές πιέσεις που φτάνουν μέχρι και την περιοχή μας με αποτέλεσμα τη σημαντική άνοδο της θερμοκρασίας έκανε λόγο ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Ωστόσο, όπως είπε, «στο εσωτερικό της Μεσογείου υπάρχει εγκλωβισμένη μια ψυχρή λίμνη που δημιουργεί κακοκαιρία και αυτό το βαρομετρικό χαμηλό θα μας απασχολήσει το διήμερο Κυριακή και Δευτέρα ρίχνοντας σημαντικά τη θερμοκρασία και καταιγίδες στα κεντρικά και βόρεια».

Για τον καιρό σήμερα Πέμπτη (26/05) ο Κλέαρχος Μαρουσάκης είπε ότι στην Αττική θα επικρατήσει ηλιοφάνεια και θερμοκρασία έως 35 βαθμούς Κελσίου ενώ στη Θεσσαλονίκη στο εσωτερικό της πόλης η θερμοκρασία θα φτάσει στα ίδια επίπεδα ενώ στις παραθαλάσσιες περιοχές δεν θα ξεπεράσει τους 30-32 βαθμούς Κελσίου.

Για αύριο Παρασκευή (27/05) ο Κλέαρχος Μαρουσάκης είπε για τον καιρό ότι θα έχουμε υψηλές θερμοκρασίες οι οποίες το Σάββατο θα φτάσουν κοντά στους 35-37 βαθμούς Κελσίου προς τη Θεσσαλία, τη Βοιωτία, το εσωτερικό της κεντρικής Μακεδονίας, εξηγώντας πώς όσο πιο κοντά στη θάλασσα βρίσκεται κανείς τόσο θα βοηθά η θαλάσσια αύρα για να μην γίνεται αισθητή η ζέστη.

Αντίθετα από την Κυριακή αναμένεται, σύμφωνα με τον κ. Μαρουσάκη, περισσότερη αστάθεια με βροχές και τοπικές καταιγίδες, ενδεχομένως και χαλάζι, στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τμήματα ενώ από την Τρίτη αναμένουμε να επικρατήσει καλοκαιρία με νέα άνοδο της θερμοκρασίας.