Έντονη είναι η ανησυχία επικρατεί για τα οξείας στα παιδιά, με τους γονείς να φοβούνται πως σύντομα θα φτάσει και στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει στο Newsbomb ο παιδίατρος Σπύρος Μαζάνης: «μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί 230 περιστατικά σε 20 χώρες. Έχουν γίνει 20 μεταμοσχεύσεις ήπατος και έχει καταγραφεί ένας θάνατος. Οι ηλικίες που προσβάλλονται είναι από ενός μήνα έως 16 ετών. Τα πιθανά αίτια της ηπατίτιδας είναι είτε ο αδενοϊός 41, είτε μια νέα μετάλλαξη του αδενοϊού 41 είτε ακόμα ο συνδυασμός κορονοϊού με αδενοϊο».

Όπως εξηγεί ο παιδίατρος «αποτελεί γεγονός ότι η καραντίνα στην οποία ζήσαμε τα τελευταία χρόνια είχε σαν αποτέλεσμα το ανοσοποιητικό πολλών παιδιών να μην έχει… προπονηθεί και αυτό τα κάνει αυτήν την περίοδο ευάλωτα σε πολλές ασθένειες».

Αναφερόμενος στην πιθανότητα να δούμε και στην χώρα μας δηλώνει: «η Ελλάδα δεν έχει ασυλία στους ιούς και στα μικρόβια. Ακόμα δεν έχουμε κάποιο κρούσμα όμως είναι πολύ πιθανό ότι σύντομα θα υπάρξει και στη χώρα μας».

Και καταλήγει : «οι γονείς θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί στην τήρηση των κανόνων υγιεινής όπως κάναμε και με τον κορονοϊό. Καθαριότητα στα χέρια και στις τουαλέτες είναι κάτι πολύ σημαντικό».