Το ξεκινησε την πληρωμή του δωρόσημου στους οικοδόμους και τους εργατοτεχνίτες ασφαλισμένους για το φετινό καλοκαίρι σύμφωνα με εγκύκλιο που απέστειλε σε όλα τα υποκαταστήματα από 1η Αυγούστου 2016.

Η πληρωμή πραγματοποιηείται από 01/08/2016 μέχρι 22/08/2016 κατά τις ημερομηνίες 1, 3, 9, 10 και 22 / 08 / 2016 εντός του πρωινού ωραρίου λειτουργίας του υποκαταστήματος στο Βόλο.

Οι εργατοτεχνίτες οικοδόμοι όταν προσέρχονται στο υποκατάστημα του ΙΚΑ για την πληρωμή του δωροσήμου θα πρέπει να προσκομίζουν την αστυνομική τους ταυτότητα ή διαβατήριο.

Επιπροσθέτως, για τους απογραφέντες μέχρι 03/02/2002 θα πρέπει να προσκομίζεται Βιβλιάριο Εντολών Ασφάλισης ή Απόσπασμα Λογαριασμού Ασφαλισμένου, ενώ για τους απογραφέντες από 04/02/2002 και μετά Βεβαίωση Απογραφής Ασφαλισμένου ή Απόσπασμα Λογαριασμού Ασφαλισμένου.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η καταβολή γίνεται και μέσω τραπεζών μετά από αποστολή των καταστάσεων με τους δικαιούχους οικοδόμους κάθε υποκαταστήματος που θα πληρωθούν το δωρόσημο μέσω πίστωσης των τραπεζικών τους λογαριασμών.

Σημειώνεται ότι σε ολόκληρο το Νομό Μαγνησίας υπολογίζεται ότι οι δικαιούχοι εργατοτεχνίτες οικοδόμοι που δικαιούται ακόμη δωρόσημου σύμφωνα με το συνδικάτο δεν πρόκειται να ξεπερνούν τα 250 άτομα καθώς δεν έχουν πλέον τις προϋποθέσεις.

Πολλοί εργατοτεχνίτες δε δουλεύουν καθόλου ή κάνουν περιστασιακά 2-3 μεροκάματα το μήνα, ενώ με το πρόσχημα της ανεργίας οι εργοδότες χαμηλώνουν τα μεροκάματα, δεν κολλάνε ένσημα σύμφωνα με το Συνδικάτο Οικοδόμων, ενώ πολλοί που είναι άνεργοι επιλέγουν να κάνουν δουλειές του ποδαριού μέχρι να «ξανανοίξει» η οικοδομή.