Όχι στις επικείμενες εξαγγελίες του Κυριάκου Μητσοτάκη για φοροαπαλλαγές λέει η Κομισιόν και τονίζει πως δεν αναμένει «εκπλήξεις» από την ελληνική κυβέρνηση.

«Η Κομισιόν βρίσκεται σε διαρκή επαφή με τις ελληνικές αρχές και έχουμε αποφασίσει από κοινού ότι δεν είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας να προαναγγελθούν τώρα μόνιμες μειώσεις φόρων και αυξημένες παροχές, που ενδέχεται να προκαλέσουν μεσοπρόθεσμο πρόβλημα στον ελληνικό προϋπολογισμό», ανέφερε στο Euro2day.gr υψηλά ιστάμενος αξιωματούχος της Κομισιόν.

Ενόψει των εξαγγελιών Μητσοτάκη από τη ΔΕΘ αυτό το Σαββατοκύριακο, οι Βρυξέλλες εκτιμούν ότι «η ελληνική κυβέρνηση έχει αποδεχθεί αυτή τη λογική» και «δεν θα υπάρξουν εκπλήξεις».

«Ήμασταν σε επαφή κατά τη διάρκεια του Αυγούστου. Υπάρχει έντονο κλίμα αβεβαιότητας και συνιστούμε σύνεση, ώστε να μπορέσουμε να αποτιμήσουμε τις επιπτώσεις της Covid-19 στην ελληνική οικονομία μετά την τουριστική περίοδο, η οποία, όπως μαθαίνω, ήταν τελικά μια πρόκληση», σημείωσε ο αξιωματούχος σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα.

Πρόσθεσε ωστόσο με νόημα ότι «οποιεσδήποτε ‘προσθέσεις’, που δεν είναι στην ίδια γραμμή που έχουμε συναποφασίσει, θα αποτυπωθούν στην 7η εποπτική αξιολόγηση» η οποία, κατά τον αξιωματούχο, θα δημοσιευθεί τελικά προς το τέλος του Σεπτεμβρίου, έτσι ώστε να αποτιμά και τις εξαγγελίες της ΔΕΘ.

 

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ