: Από τη Δευτέρα, 20 Δεκεμβρίου, θα γίνουν οι πιστώσεις στους δικαιούχους για τους μήνες Οκτώβριο και Νοέμβριο.

Πόση η έκπτωση

Κλείδωσε η εφαρμογή της έκπτωσης της ΔΕΠΑ Εμπορίας στους οικιακούς καταναλωτές , μέσω των προμηθευτών λιανικής για τον Οκτώβριο και το Νοέμβριο, η οποία τελικά θα φτάσει στο 16%, από 15% που είχε ανακοινωθεί στην αρχή.

Σύμφωνα με τη ΔΕΠΑ Εμπορίας, με την ενεργοποίηση του μηχανισμού, η ΔΕΠΑ Εμπορίας εξασφαλίζει ότι όλα τα νοικοκυριά που χρησιμοποιούν φυσικό αέριο, θα έχουν έκπτωση που αντιστοιχεί σε ποσοστό 16% της χονδρεμπορικής τιμής προμήθειας κάθε μήνα.

Ειδικότερα, η έκπτωση ανέρχεται σε 11 €/MWh για τον Οκτώβριο και σε 15 €/MWh για τον Νοέμβριο. Ακόμα μεγαλύτερη αναμένεται για τις καταναλώσεις Δεκεμβρίου, η οποία θα προσδιοριστεί το επόμενο διάστημα.

Πότε θα γίνουν οι πιστώσεις

Από τη Δευτέρα, 20 Δεκεμβρίου, η ΔΕΠΑ Εμπορίας θα προβεί στις σχετικές πιστώσεις για τους μήνες Οκτώβριο και Νοέμβριο, σύμφωνα με τις μηνιαίες κατανομές φυσικού αερίου των εταιρειών διανομής.

Στη συνέχεια, οι εταιρείες παροχής  θα εφαρμόσουν άμεσα την έκπτωση η οποία θα πρέπει να πιστωθεί αναδρομικά για τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο στους λογαριασμούς Δεκεμβρίου των οικιακών καταναλωτών.

Η ΔΕΠΑ Εμπορίας, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, χάρη στον νέο επιχειρησιακό της σχεδιασμό, που την καθιστά μια σύγχρονη, αποτελεσματική και ολοκληρωμένη επιχείρηση ενέργειας, έχει τη δυνατότητα να απορροφήσει προς όφελος των οικιακών καταναλωτών, ένα σημαντικό ποσοστό της αύξησης στη διεθνή τιμή του φυσικού αερίου.